Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Alles is zoals het zou moeten zijn is een nieuwe romantische komedie geregisseerd door Ruud Schuurman, de regisseur van verschillende De Club van Sinterklaas films en 100% Coco New York.

In de film krijgen Iris (Barbara Sloesen) en Pieter (Jelle de Jong) samen hun eerste kind, maar na de geboorte biecht Pieter op dat hij dit kind nooit gewild heeft en hij stiekem ook een andere affaire heeft. Samen met zijn andere vriendin vertrekt Pieter naar Afrika en laat Iris en hun nieuwe kind achter. Iris belandt zo in een alcoholistische depressie en zet zo haar moederschap, sociale leven en baan op het spel. Samen met haar vriendinnen probeert ze haar leven weer terug op de rails te krijgen om weer een verantwoordelijke volwassenen te zijn die meer kans heeft om aan een nieuwe relatie te beginnen.

Deze nieuwe Nederlandse romantische komedie is gemaakt door een regisseur van kinderfilms en een scriptschrijver die meer scripts heeft geschreven voor tv-series. Doordat deze film door beginnende mensen is gemaakt, verandert de film al snel in een bekende en voorspelbare film. De film lijkt veel op de Soof en Bridget Jones films.
De personages in de film zijn ook niet echt personages waar je als kijker echt medelijden voor hebt, want de meeste zijn rijke egoïsten die hun eigen ruiten ingooien. In plaats van je tijd en geld aan deze film te verspillen, kun je beter een Soof of een Bridget Jones film terug kijken op Netflix.

Door het standaard script van de film komt de cast verder ook wat standaard over als personages die je wel eens eerder in andere romantische komedies hebt gezien.