Gli Anni Più Belli wil vier Italiaanse decennia in twee uur vertellen, maar krijgt het niet voor elkaar.
play

6,0 details

  • 129 Min
  • Drama
  • Italië
129 Min Italië

Gli anni più belli (“de mooiste jaren”) is een zomerse Italiaanse film over vriendschap, familie en het leven, waarin we vier vrienden volgen gedurende 40 jaar. Giulio (Pierfrancesco Favino), Gemma (Micaela Ramazzotti), Paolo (Kim Rossi Stuart) en Riccardo (Claudio Santamaria) zijn sinds hun jeugd in de jaren '80 hecht bevriend. Samen groeien ze op, gaan ze door de puberteit en worden ze volwassen. Ze delen momenten van liefde en succes, maar kennen ook tijden van teleurstellingen.Naarmate de jaren verstrijken verliezen de vier vrienden elkaar regelmatig uit het oog, om elkaar steeds weer terug te vinden. Hun vriendschap ontvouwt zich in de schaduw van de Italiaanse geschiedenis van de laatste vier decennia.

Regie
Gabriele Muccino
Cast
Kim Rossi Stuart, Pierfrancesco Favino, Micaela Ramazzotti, Claudio Santamaria, Francesco Acquaroli, Mariano Rigillo, Alma Noce, Paola Sotgiu, Emma Marrone, Andrea Pittorino, Matteo De Buono, Fabrizio Nardi, Gennaro Apicella, Francesco Centorame, Nicoletta Romanoff.
Release
13.02.2020
Release NL
06.08.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Gabriele Muccino | Scenario: Gabriele Muccino, Paolo Costella | Cast: Pierfrancesco Favino (Giulio), Kim Rossi Stuart (Paolo), Claudio Santamaria (Riccardo), Micaela Ramazzotti (Gemma), e.a. | Speelduur: 129 minuten | Jaar: 2020

Wanneer drie tienerjongens elkaar leren kennen bij antifascisme-rellen in het Rome van de jaren tachtig, ontstaat een vriendschap. Een vriendschap die onverwoestbaar lijkt in de vier decennia die volgen. Het zouden, afgaand op de filmtitel, de beste jaren moeten zijn. Toch gebeurt in die beste jaren van alles. Met de wereld, met Italië, met de vriendengroep. Oorlogen, echtscheidingen, sociale revoluties en geboortes, probeer het allemaal maar met genoeg samenhang in een verhaal van twee uur te krijgen. Het lukt regisseur Gabriele Muccino nauwelijks.

De drie vrienden krijgen in hun jeugd al snel gezelschap van een vierde, de beeldschone Gemma, die voor de drie als jongensboek-jeugdliefde de rode draad vormt door de achtbaan die het leven soms is. En alle vier komen ze erachter dat hard werken en goede intenties soms niet uitmaken als je de wind niet in de rug hebt. Het zou alleen geen Italiaanse zomerfilm zijn als niet iedere hobbel uiteindelijk overkomelijk lijkt en meestal blijkt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Gli anni più belli

acties