Bullet Train

Bullet Train (2022)

Weinig spanning maar veel sensatie op deze komische rit door Japan.
play

6,1 details

  • 127 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Komedie
  • Verenigde Staten
  • Japan
127 Min Verenigde Staten

In 'Bullet Train' zien we Brad Pitt als Ladybug, een onfortuinlijke huurmoordenaar die vastbesloten is zijn werk voortaan vreedzaam te verrichten nadat zijn klussen iets te vaak zijn ontspoord. Maar het lot lijkt Ladybug niet gunstig gezind, want aan boord van de snelste trein op aarde stevent hij in zijn nieuwe missie af op een confrontatie met dodelijke huurmoordenaars van over de hele wereld die stuk voor stuk verwante, maar tegenstrijdige doelen hebben... en moet hij het voor elkaar zien te krijgen om van de trein af te komen.

Regie
David Leitch
Cast
Brad Pitt, Sandra Bullock, Pavel Lychnikoff, Michael Shannon, Aaron Taylor-Johnson, Masi Oka, Hiroyuki Sanada, Logan Lerman, Johanna Watts, Joey King, Andrew Koji, Zazie Beetz, Brian Tyree Henry, Yoshi Sudarso, Bad Bunny, Harrison Xu, Andrea Muñoz, Naomi Matsuda, Darren Keilan, RiRia, Jim Garrity, Karen Fukuhara, Kevin Akiyoshi Ching, Minchi Murakami, Kaori Taketani, Toshitaka Katsumi.
Release
18.07.2022
Release NL
04.08.2022
Release DVD
16.02.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: David Leitch | Scenario: Zak Olkewicz | Cast: Brad Pitt (Ladybug), Joey King (Prince), Aaron Taylor-Johnson (Tangerine), Brian Tyree Henry (Lemon), Andrew Koji (Kimura), Hiroyuki Sanada (the Elder), Sandra Bullock (Maria Beetle), e.a. | Speelduur: 126 minuten | Jaar: 2022

De trein is een populaire setting voor films. Liam Neeson Commute er mee naar werk, je kunt er Strangers of The Girl tegenkomen en slaat hij op hol, dan is hij Unstoppable en heb je een Runaway Train. Door India rijdt The Darjeeling Limited, de Train to Busan zit vol zombies, er is een Murder on the Orient Express en er heerst sociale onrust op Wilfords Snowpiercer. Een imposant lijstje waaraan David Leitch de Japanse Bullet Train toevoegt. Lukt het hem om deze actiekomedie op de rails te krijgen of wordt het een enkele reis naar de vergetelheid?

Ladybug is een nogal sullige huurmoordenaar die onder het juk van Vrouwe Fortuna door het leven gaat. Hij wordt ingehuurd om een zilveren koffertje te bemachtigen, dat zich op het Japanse equivalent van onze Thalys bevindt. Er zijn echter meer bloeddorstige kapers op de kust en de ogenschijnlijke routineklus escaleert al snel naar een even opwindende als humoristische rit, waarbij duidelijk wordt dat alle 'passassingers' meer dan alleen het koffertje gemeen hebben.

alle artikelen (32)

Bullet Train Nieuwsberichten