Dead Shot

Dead Shot (2023)

Deze ongecompliceerde wraakthriller lijdt aan een ernstige vorm van interessantdoenerij.
play

5,7 details

  • 92 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigd Koninkrijk
92 Min Verenigd Koninkrijk

In de jaren zeventig neemt een lid van de IRA een Active Service Unit in Londen over nadat zijn vrouw per ongeluk in Ierland is doodgeschoten. De missie van de eenheid is om chaos en vernietiging te veroorzaken, terwijl zijn persoonlijke doel is om de moordenaar van zijn vrouw op te sporen - een SAS-kapitein, die ook op hem jaagt.

Alt titel
Borderland
Regie
Charles Guard
Thomas Guard
Cast
Felicity Jones, John Boyega, Jack Reynor, Jodie Turner-Smith, Aml Ameen, Colin Morgan, Mark Strong, Martin McCardie, Tom Vaughan-Lawlor, Andrea Irvine, Jack McMullen, Máiréad Tyers, Sophia Brown, Will Keen, Desmond Edwards, Brian McCann, William Oxborrow, Hywel Morgan, Rory Grant, Lucianne McEvoy, Dara Devaney.
Release
18.08.2023
Release NL
12.10.2023
Release DVD
12.04.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Charles Guard en Thomas Guard | Scenario: Charles Guard en Thomas Guard | Cast: Colin Morgan (Michael O'Hara), Aml Ameen (Tempest), Máirád Tyers (Carol), Mark Strong (Holland), Felicity Jones (Catherine), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2023

De mens heeft vele talenten, maar leren van zijn fouten is er overduidelijk niet een van. We dreigen haast te vergeten dat na de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog het eigenlijk nooit meer echt rustig is geweest op Europese bodem. De huidige oorlog in Oekraïne is helaas niet het enige schrijnend voorbeeld. Op iets kleinere schaal was het conflict in Noord-Ierland berucht vanwege het brute en grillige karakter. De nasleep ervan is nog steeds merkbaar.

Het conflict, voornamelijk ingegeven door verschillen in inzichten tussen de katholieken en protestanten had het karakter van een guerrilla-oorlog en laaide eind jaren zestig van de vorige eeuw op. Er zijn vele goede films en televisieseries gemaakt over wat wel 'The Troubles' werden genoemd, maar de rechttoe-rechtaan thriller Dead Shot van de broers Charles en Thomas Guard is daar niet een van. Het op een boek van Steven P. Moysey gebaseerde verhaal degradeert de strijd in Noord-Ierland tot een goedkoop plotdevies.

videotrailers & clips