Sibyl (2019)

Dramatisch bedoelde klucht is meer een dwaze vertoning van een drama.
play

5,7 details

  • 100 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • België
100 Min Frankrijk

Psychotherapeut Sibyl neemt het besluit om een groot deel van haar patiënten af te zeggen om weer te gaan schrijven. Haar plannen worden echter gedwarsboomd door Margot, een jonge gepassioneerde actrice die flink in de problemen zit en bij Sibyl smeekt om een afspraak.

Regie
Justine Triet
Cast
Virginie Efira, Adèle Exarchopoulos, Sandra Hüller, Paul Hamy, Niels Schneider, Gaspard Ulliel, Lorenzo Lefèbvre, Laure Calamy, Arthur Harari, Philip Vormwald, Jeane Arra-Bellanger, Aurélien Bellanger, Liv Harari.
Release
24.05.2019
Release NL
20.08.2020
Release DVD
16.12.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Justine Triet | Scenario: Arthur Harari, David H. Pickering & Justine Triet | Cast: Virginie Efira (Sibyl), Adèle Exarchopoulos (Margot Vasilis), Gaspard Ulliel (Igor), Sandra Hüller (Mika), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2019

Kan therapie ons gelukkig maken of gemoedsrust brengen? In Sibyl denkt het titelpersonage Sibyl antwoorden op zulke vragen gevonden te hebben. Maar haar methodes zijn net zo rommelig en verward als de film die haar naam draagt, zowel op emotioneel, tonaal als structureel vlak. In beide gevallen is het resultaat op zijn best twijfelachtig te noemen, op zijn slechtst een gefaald project.

Sibyl besluit te stoppen met haar werk als therapeute en haar leven weer te wijden aan haar eerste liefde: schrijven. Ze houdt nog een handvol cliënten aan, die ze niet zomaar wil laten vallen. Ondertussen worstelt ze vanaf het begin met writer's block. Totdat ze een verhaal begint te schrijven over één van haar cliënten: de actrice Margot Vasilis, die niet kan beslissen of ze wel of niet een abortus wil. Haar uitspraken belanden woord voor woord in Sibyls nieuwe boek. De therapie en het schrijven raken zo met elkaar vervlochten, dat Sibyl Margot advies begint te geven, dat niet zozeer goed is voor Margot maar vooral voor Sibyls boek.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Sibyl

acties