Kala azar

Kala azar (2020)

Road trip door een apocalyptisch landschap, met als doel overleden dieren een laatste rustplaats te geven.
play

5,0 details

  • 90 Min
  • Drama
  • Nederland
90 Min Nederland

In een semi-industriële zone aan de rand van een stad, ergens in het zuiden van Europa, bedrijft een jong stel de liefde in hun auto, off-road, omringd door zwerfhonden. Daarna beginnen ze met hun dagelijks werk: het ophalen van overleden huisdieren om ze naar het dierencrematorium te brengen en later de as aan de eigenaren terug te geven. Langzaam maar zeker wordt duidelijk hoe het koppel zich verhoudt tot leven en dood. Naast hun werk verzamelen ze tijdens hun ritten ook doodgereden, anonieme dieren. Ook die cremeren ze, met zorg en aandacht. In dit desolate landschap geeft het stoïcijnse doorzettingsvermogen van het stel ruimte om hun liefde te laten groeien, tot het moment dat ze zelf een dier aanrijden. Zal dat het einde van hun relatie en hun baan betekenen?

Cast
Michele Valley, Adrian Frieling, Penelope Tsilika, Dimitris Lalos, Maria Aliferi, Lenika Arfani, Martin Benge, Errika Bigiou, Pavlos Kourtidis, Nikos Pantelidis, Tasos Rafailidis, Antonis Tsiotsiopoulos.
Release
01.02.2020
Release NL
20.08.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Janis Rafa | Scenario: Janis Rafa | Cast: Penelope Tsilika (Penelope), Dimitis Lalos (Dimitis), Michele Valley (moeder), Nikos Pantelidis (leider van het crematorium, Pavlos Kourtidis (beveiliger), e.a.| Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2020

Als een vlieg een auto in vliegt en er even later weer uit vliegt, voelt hij zich dan gedesoriënteerd? Verlangt hij dan naar huis en weet hij de weg terug? In Kala azar, het speelfilmdebuut van de Griekse kunstenaar Janis Rafa, bekommeren veel personages zich om het welzijn van dieren, terwijl de wereld door menselijk toedoen vergaat.

Penelope en Dimitris vormen een bijzonder stel. Ze vrijen vol passie, spreken amper met elkaar en rijden samen in een oude truck van klant naar klant. Ze halen overleden huisdieren op en geven deze een waardig afscheid in de vorm van een crematie. Ze spreken hun medeleven uit en beloven de as binnen vierentwintig uur terug te brengen, zo luidt de standaardtekst die Penelope bij ieder baasje welgemeend opratelt. Dan volgt de betaling, want dit klusje wordt niet uit liefdadigheid geklaard. Is hier sprake van oplichting of hebben Penelope en Dimitris oprecht het beste met mens en dier voor?

videotrailers & clips