Een brute en sfeervolle misdaadfilm die zich afspeelt in Ierland.
play

6,8 details

  • 101 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
  • Ierland
101 Min Verenigd Koninkrijk

Voormalig boxer Douglas 'Arm' Armstrong (Cosmo Jarvis) is de trouwe en keiharde rechterhand van de drugsdealers van de Devers-clan. Tegelijkertijd wil hij er zijn voor zijn ex-vriendin Ursula (Niamh Algar) en hun kind, waardoor hij tussen twee vuren komt te staan. Wanneer Douglas wordt gevraagd om voor de eerste keer in z'n leven een moord te plegen, wordt zijn loyaliteit meer dan ooit op de proef gesteld.

Alt titel
Calm with Horses
Regie
Nick Rowland
Cast
Barry Keoghan, David Wilmot, Ned Dennehy, Simone Kirby, Anthony Welsh, Cosmo Jarvis, Stephen McDade, Liam Carney, Roisin O'Neill, Ally Ni Chiarain, Ryan McParland, Niamh Algar, Lee Byford, Hazel Doupe, Toni O'Rourke.
Release
08.09.2019
Release NL
01.11.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Nick Rowland | Scenario: Joe Murtagh | Cast: Cosmo Jarvis (Douglas 'Arm' Armstrong), Barry Keoghan (Dympna), Niamh Algar (Ursula), Ned Dennehy (Paudi), Liam Carney (Fannigan), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2019

Soms vraagt een rol wat meer van een acteur dan alleen maar een sterk inlevingsvermogen. Soms vraagt een rol ook gewoon om spierballen. Zo te zien heeft Cosmo Jarvis zijn stinkende best gedaan om die in de sportschool te kweken; de dertigjarige acteur is bijna onherkenbaar in de rol van de gespierde ex-bokser Douglas 'Arm' Armstrong. Zijn fysieke transformatie is indrukwekkend en doet denken aan die ene keer dat Matthias Schoenaerts zichzelf oppompte tot een soort stero√Įdenstiertje voor het Vlaamse misdaaddrama Rundskop uit 2011.

Calm With Horses (elders ook uitgebracht onder de titel The Shadow of Violence - wat de lading een stuk beter dekt) is van hetzelfde laken een pak, ook al voelt het script wat rechtlijniger aan dan dat van Rundskop. Beide films zijn misdaadverhalen die zich afspelen op het platteland; met het verschil dat we ditmaal naar het noorden in plaats van het zuiden afreizen. Naar een dorpje in Ierland om precies te zijn.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Shadow of Violence

acties