nu in de bioscoop

Öndög (2019)

Prachtige beelden van het uitgestrekte Mongolische landschap.
play

6,8 details

  • 100 Min
  • Drama
  • Mongolië
  • China
100 Min Mongolië

Wang Quan’an won in 2007 de Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn met de film Tuya's Marriage. Net als in Öndög speelde de Mongoolse steppe een belangrijke rol in die film. Öndög begint met de vondst van een overleden vrouw in een uitgedroogd graslandschap. Een jonge politieagent moet het lichaam bewaken. Al snel komt een herderin met een kameel hem gezelschap houden. Zij maakt avances en ze hebben sex in de barre kou. De vrouw komt er al snel achter dat ze zwanger is. Maar kan een baby de manier veranderen waarop zij met de rest van de wereld omgaat?

Regie
Quanan Wang
Budget
$ 125.000
Release
08.02.2019
Release NL
27.08.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Quan'an Wang | Scenario: Quan'an Wang | Cast: Dulamjav Enkhtaivan (herderin), Norovsambuu (jonge agent), Aorigeletu (herder), Gangtemuer Arild (hoofd van de politie), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2019

Met zijn nieuwe film weet Quan'an Wang op bijzondere wijze het uitgestrekte landschap van Mongolië te vangen. Mongolië is een uitermate groot land, waar relatief weinig mensen wonen, wat het één van de dunstbevolkte land ter wereld maakt. In dit enorme graslandschap vindt Wang een geheel andere vorm van tijd. Öndög is dan ook met name een film over tijd met als hoofdpersonage het vergezicht van de Mongoolse steppe.

Agenten vinden het lijk van een jonge vrouw in een graslandschap tussen de grazende paarden. De politie moet terug naar de stad voor versterking. Ze laten een achttienjarig groentje achter om het lijk te bewaken en vragen de enige omwonende in de verre omtrek, een herderin, om een oogje in het zeil te houden. De herderin probeert een man van de jongen te maken en weet hem vervolgens ook te verleiden.

videotrailers & clips

Bioscoopagenda

"Öndög" draait momenteel in de volgende steden. Bioscoopagenda

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Öndög

acties