Een pianist begeleidt een danser die opgaat voor een belangrijke auditie. Het amateurisme druipt van dit speelfilmdebuut af.

4,0 details

  • 93 Min
  • Drama
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
93 Min Verenigde Staten

In een studio in Los Angeles begeleidt Jason dansers op een piano. Hij heeft zijn leven niet meer op de rit. Door een traumatische ervaring heeft hij nachtmerries. Vol schuldgevoel en eenzaamheid komt hij de dagen door. Ook Brandon, een aantrekkelijke danser, heeft het moeilijk. Hij wil zijn comeback maken, maar de training is keihard en de concurrentie groot. Zijn relatie met zijn vriend Adam komt meer en meer onder druk te staan. Door de heilzame werking van de muziek komen Jason en Brandon dichter bij elkaar. Als Adam erachter komt, dreigt de zaak te escaleren.

Regie
Frederick Keeve
Cast
Angelle Brooks, Frederick Keeve, Jeanette Driver, Aaron Cavette, Ricky Palomino, Juliet Doherty, Christopher Pawl, Moises Parra, Nader Hamad, John Todd.
Release
14.06.2019
Release NL
06.08.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Frederick Keeve | Scenario : Frederick Keeve | Cast: Frederick Keeve (Jason), Ricky Palomino (Brandon), Aaron Cavette (Adam), Jeannette Driver (Karen), Juliet Doherty (Isabella), Christopher Pawl (Max), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2019

Om zijn stukgelopen huwelijk te verwerken zit pianist Jason huilend achter zijn piano. Hij kijkt naar een foto van zijn gezin en doet demonstratief zijn trouwring af. Als hij in privétijd balletdanser Brandon begeleidt, is zijn zelfgeschreven stuk zo krachtig dat het een aardbeving veroorzaakt. Brandon, die wil auditeren voor een opleiding in New York, heeft te maken met een agressieve partner. Om zijn frustraties te vergeten koopt hij een sixpack bier en drinkt het ineens leeg. De blikjes vermorzelt hij met één hand met zijn rug tegen een muur in een steeg.

Nee, het speelfilmdebuut van de Amerikaan Frederick Keeve is niet wars van een beetje dramatiek. Dat dit gepaard gaat met grootse, haast clowneske gebaren die zelfs zonder dialoog te doorgronden zijn, moge uit de voorgaande beschrijvingen geen verrassing zijn. Als Keeve zijn personages, waaronder de hoofdpersoon die hij zelf vertolkt, aan het woord laat, regent het clichés. De filmmaker, die tevens tekende voor het scenario en de soundtrack, laat weinig aan de verbeelding over. Zelfs het bovennatuurlijke tintje dat hij aan zijn verhaal heeft toegevoegd getuigt van weinig fantasie.