Rogue (2020)

Reviews (2)

Milanfilm1

Avatar

In de graslanden van Oost-Afrika leidt Samantha "Sam" O'Hara een operatie met een team van multinationale huurlingen, waaronder de loyale Elijah, de vertrekkende Joey en Bo, de confronterende Mike Barasa en de Masaai en voormalig jihadist Pata. Ze worden op een reddingsmissie gestuurd om Asilia Wilson terug te halen, de tienerdochter van een gouverneur, die samen met haar twee klasgenoten Chloe en Tessa werd ontvoerd voor losgeld door Zalaam, de leider van een terroristische cel die gelieerd is aan al-Shabaab. Sam gaat tegen het oorspronkelijke plan in en besluit ook de andere twee meisjes te bevrijden. Desalniettemin is de missie geslaagd, hoewel de extractiehelikopter wordt neergeschoten door een RPG. Terwijl ze door de militie van Zalaam over de vlakten worden achtervolgd, ontstaat er een gewelddadig vuurgevecht bovenop de kliffen, waarbij verschillende huursoldaten worden gedood, waardoor de overlevenden moeten ontsnappen door in de rivier beneden te springen, waarbij ze het grootste deel van hun uitrusting en hun satelliettelefoon verliezen. Nadat Chloe zich aan de kust heeft gehergroepeerd, wordt ze gedood door een krokodil en Sam spoort de groep aan om door te gaan om een ​​manier te vinden om hun werkgevers te bellen om een ​​nieuwe extractie te regelen.

Tijdens het reizen komt het team een ​​verlaten wildboerderij tegen die toebehoorde aan stropers die gespecialiseerd waren in de handel in wilde dieren voor de handel in exotische huisdieren en hun lichaamsdelen voor traditionele medicijnen. Bij het vallen van de avond wordt de groep door de ranch gestalkt door een eenzame leeuwin, die de vorige bewoners had afgeslacht nadat ze uit haar kooi was ontsnapt. Elia is de eerste die wordt gedood, terwijl Bo ernstig gewond is. Sam en Joey slagen erin om de generator van de boerderij te vinden en van stroom te voorzien en roepen om de extractie, maar Barasa wordt ook doodgeslagen door de leeuwin terwijl hij hen helpt haar te ontwijken. De groep krijgt te horen dat ze tot het ochtendgloren moeten wachten op een nieuwe helikopter. Pata waarschuwt hen dat Zalaam Asilia niet zo gemakkelijk zal laten ontsnappen, vanwege de macht die zij over haar vader vertegenwoordigt. Pata geeft ook haar jihadistisch verleden toe, tot Tessa's schrik, en vertelt hoe de terroristen zijn familie en kinderen vermoordden als vergelding nadat hij de militante groep had verlaten.



''Op zich een lekkere actie film, eentje die je gewoon een keer aan kan zetten als je je verveelt. Voor het verhaal hoef je niet te kijken, het gaat simpel weg nergens over. Over een ''moord'' - tijger. Een popcorn verveel film. Niet veel van verwachten dus.

Mr.Movies

Avatar

Rogue is een nieuwe actie thriller geregisseerd, deels geschreven en geproduceerd door M.J. Bassett, de regisseur van Solomon Kane en Silent Hill: Revelation.

In de film is een team huurlingen onder leiding van kapitein Samantha O'Hara (Megan Fox) op een missie in een afgelegen Afrikaans gebied, om de dochter van de gouverneur te redden van een groep rebellen. Als hun ontsnappingsplan mislukt komt het team vast te zitten in een onbekend gebied met de rebelse groep achter hun aan en later ontdekken ze ook dat ze te maken hebben met een vijandige leeuwin.

Regisseur M.J. Bassett had zich sinds het regisseren van de film Silent Hill: Revelation terug getrokken tot het regisseren van afleveringen van tv-series, omdat haar laatste film slecht werd ontvangen. Met deze film probeert ze met de hulp van haar dochter een comeback te maken als filmregisseur. Helaas valt deze film weer tegen. Deze film was ook bedoeld als een passie project van moeder en dochter om te laten zien hoe slecht de veeteelt van wilde Afrikaanse dieren is en dat dit moet stoppen.

Het verhaal van de film lijkt al snel op een simpele kopie van het verhaal van de Arnold Schwarzenegger film Predator uit 1987. In tegenstelling tot deze film heeft Rogue haast geen personage opbouw, waardoor je als kijker weinig om de personages geeft. M.J. Bassett heeft de actie scenes ook erg bewegelijk gefilmd, waardoor je niet duidelijk mee krijgt wat er gebeurd en lijken personages soms zomaar dood te gaan.

De speciale effecten zijn ook slecht gedaan in de film. De leeuwin wordt in de tweede helft van de film volop in beeld gebracht, maar door de slechte, onrealistische effecten komt het dier niet echt eng over. Soms komt de leeuwin zelfs zo onrealistische over dat je er eigenlijk meer om kunt lachen. Het meeste vuur van de explosies in de film komt ook niet geloofwaardig over en als iemand vanaf een afstand door een kogel wordt geraakt, zie je alleen een simpele rode vlek op het personage verschijnen.

Het acteerwerk komt dankzij het simpele script en gebrek aan personage opbouw ook niet sterk naar voren. Megan Fox speelde in haar andere films mee bijrollen en later meer kleinere rollen. Met deze film lijkt ze ook te proberen een comeback te maken als actrice, maar dit wordt ook niet met succes gedaan in deze film. Ze komt tussen de gespierde mannen met camouflage inkt of bebloede wonden niet serieus over als de leider van het team, want ze loopt zelfs alleen een klein schrammetje boven haar oog op gedurende een groot gedeelte van de film.