Rogue (2020)

Een stel huurlingen poogt een overmacht van gewapende rebellen te overleven. En een leeuw...
play

4,5 details

  • 105 Min
  • Actie
  • Verenigd Koninkrijk
  • Zuid-Afrika
105 Min Verenigd Koninkrijk

Megan Fox (Transformers-franchise) speelt huurling O'Hara in de explosieve actiefilm Rogue. Ze leidt een eskadron soldaten op een gewaagde missie: gijzelaars redden van een stel kidnappers. Als de missie mislukt en het team midden in Afrika strandt, moet O'Hara niet alleen de confrontatie aangaan met een bende rebellen, maar ook met een leeuw.

Regie
Michael J. Bassett
Cast
Megan Fox, Philip Winchester, Adam Deacon, Brandon Auret, Kenneth Fok, Tamer Burjaq, Greg Kriek, Jessica Sutton, Calli Taylor, Lee-Anne Liebenberg, Isabel Bassett, Austin Shandu, Ashish Gangapersad, Sisanda Henna.
Release
28.08.2020
Release NL
24.09.2020
Release DVD
29.01.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: M.J. Bassett | Scenario: Isabel Bassett, M.J. Bassett, Mark Middlewick | Cast: Megan Fox (Samantha O'Hara), Philip Winchester (Joey Kasinski), Sisanda Henna (Pata), Jessica Sutton (Asilia Wilson), Isabel Bassett (Tessa), e.a.| Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2020

Je zou het waarschijnlijk niet verwachten op basis van de poster (Megan Fox met een machinegeweer), maar Rogue blijkt zowaar een film met een agenda. Of nou ja... af en toe. Tussen de bedrijven door, wanneer het even niet een lompe actiefilm hoeft te zijn, kaart Rogue een relatief nieuw probleem aan: leeuwenfokkerijen. Om steenrijke westerlingen zonder geweten en Aziaten zonder realiteitszin te behagen, worden in Afrika leeuwen in gevangenschap gefokt. Eerstgenoemde partij mag daar op jagen voor een stevige som geld, waarna de beenderen van de dode dieren naar Oost-Azië worden verscheept vanwege hun zogenaamde geneeskrachtige werking. Het is een wijdverbreid probleem waar waarschijnlijk een diepgravende documentaire aan kan worden gewijd, maar het staat een onzinnig niemendalletje zoals Rogue natuurlijk ook vrij er wat licht op te schijnen.

In de behandeling van deze ecologische misdaad toont zich de maker. Regisseur M.J. Bassett heeft namelijk een verleden als wildfotograaf en koesterde ooit de jeugddroom om als arts met wilde dieren in Afrika te werken. Bassett schreef het script voor Rogue met haar dochter, die tevens een rol in de film heeft. Dat alles wekt de indruk van een waar passieproject, maar Rogue is eerder het type actiefilm dat zich aan elke vorm van inhoud poogt te onttrekken. Vooral vreemd is dat de leeuwenfokkerijen niet de hoofdmoot vormen, maar slechts opduiken als een subplot dat per ongeluk in de film lijkt te zijn beland.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Rogue Nieuwsberichten

Rogue

acties