Featured

5 films waarin leeuwen aan het moorden slaan

De grote katachtigen staan garant voor een filmervaring vol spanning en sensatie.

door Timothy van Damme om 14:14 in Featured
In Rogue moet Megan Fox het niet alleen opnemen tegen een bende meedogenloze rebellen, maar ook tegen een troep uitgehongerde leeuwen. En zij is verre van de eerste. Daarom verzamelden wij nog 5 films waarin leeuwen aan het moorden slaan.

Prooi
Films over gevaarlijke leeuwen zijn zo populair dat zelfs Nederland er eentje heeft. Niemand minder dan 'enfant terrible' Dick Maas stuurde het roofdier met Prooi de straten van Amsterdam in.

The Ghost and the Darkness
Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Hierin moeten een ingenieur (Val Kilmer) en een jager (Michael Douglas) het opnemen tegen twee leeuwen die de lokale bevolking van Kenia terroriseren. Dat valt nog niet mee, want deze katachtigen hebben niet voor niets de namen The Ghost and the Darkness gekregen.

Bwana Devil
Al in 1952 werd Bwana Devil gebaseerd op hetzelfde verhaal. Maar dit project zal vooral herinnerd worden als de film die de eerste 3D-rage in de bioscopen ontketende. Het was namelijk voor het eerst dat een kleurenfilm die behandeling onderging, wat voor de nodige aandacht zorgde.

Savage Harvest
Savage Harvest haakte in 1981 op de natuurlijke monsterfilms hype die Jaws had veroorzaakt. De basis is dan ook simpel. Een troep leeuwen breidt dankzij droogte zijn jachtgebied uit, waardoor de hoofdrolspelers gevangen worden in hun eigen huis.

Roar
Dat Roar ooit gemaakt is, mag een wonder heten. Dat alle betrokkenen het overleefd hebben nog meer! Hierbij een kleine greep van de vele incidenten.

Actrice Melanie Griffith had 50 hechtingen in haar gezicht nodig na een aanval. Haar moeder, de legendarische Tippi Hedren brak niet alleen haar been, maar werd ook in haar hoofd gebeten.

Regisseur Noel Marshall werd zo vaak gebeten en geklauwd dat hij nog jaren last had van gangreen. Cameraman Jan de Bont werd letterlijk gescalpeerd door een leeuwenklauw. De keel van assistent-regisseur Doron Kauper werd opengereten.

De meeste incidenten werden overigens gewoon in het eindproduct verwerkt. En dat allemaal voor een veredelde homevideo, het passieproject van het echtpaar Tippi Hedren en Noel Marshall.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goov25

Avatar

Nou, dat zijn wel pareltjes hoor! Zo klinken ze iig... Geen 1 van gezien!

Spider-fan

Avatar

Wow, goed gevonden. Ik zou zelf alleen op die eerste twee gekomen zijn.
En ik heb juist het gevoel dat thrillers over leeuwen niet zo populair zijn, vandaar dat Prooi geen hit werd.

David Mills

Avatar

The Ghost and the Darkness is een heerlijke film, Michael Douglas is top.

MarkM81

Avatar

Ghost an d the Darkness zeker de moeite waard. Geweldige film

Fluffer

Avatar

Ghost and The Darkness is de beste uit deze reeks , prooi was niet slecht maar de CGI leeuw was niet top.

Thiver

Avatar

Uiteraard is het bloedstollende The Ghost and the Darkness een aanrader, maar vlak ook Roar niet uit. Krankzinnige film! Al kan ik me niet herinneren dat de leeuwen daarin aan het moorden slaan...

Master Of Films

Avatar

Roar & The Ghost and the Darkness zijn idd toppers.
Prooi was iets te méh, Maas onwaardig.

Decepticon

Avatar

The Ghost and the Darkness is zeker de moeite waard, echt een mooie goede spannende film.
Prooi niet gezien. Lijkt me niet echt wat.
Roar wel eens van gehoord, ben ik eigenlijk stiekem wel benieuwd naar.

Spider-fan

Avatar

Master of Films:

Wat is er dan minder aan Prooi dan andere Maas films? Ik zie geen enkel verschil namelijk, de standaard Maas aanpak.

Master Of Films

Avatar

E.o.a. vond ik het minder spannend en minder leuker dan b.v. Sint. In Sint zat meer "donkere" humor imho.
Helaas werd Amsterdam ook weer gebruikt. Het zou fijn geweest voor een andere stad, gewoon voor de verandering, vooral na Sint. Met alle respect voor Dick Maas. Het kon beter, zeker als ik Prooi ga vergelijken met Amsterdamned & Sint.
Dat gezegd te hebben. Ik geef wel toe dat zelfs een mindere Maas nog beter is dan de standaard fabriek romcom troep van Johan Nijenhuis.

Spider-fan

Avatar

Prooi heeft een realistischer onderwerp dan Sint, daardoor kan het minder grappig overkomen, maar er zit zat humor in - het is wat minder absurdistisch dan Sint.

Ik geef je gelijk qua Amsterdam, dat gebruikt hij te vaak. Aan de andere kant, als Amsterdam erg bekend voor je is (zoals bij mij) dan geeft het ook weer wat extra's - vooral als je hem in Amsterdam in de bioscoop kijkt zoals ik gedaan heb.
En er zijn natuurlijk meer regisseurs die een voorkeur voor een bepaalde stad hebben: Allen of Scorsese is ook vaak New York. Al denk ik dat Maas het vooral doet voor de buitenlandse markt, omdat Amsterdam het bekendst is buiten Nederland en er veel mensen wel eens als toerist geweest zijn.

Maar voor de afwisseling zou het leuk zijn als hij weer eens een andere plaats nam. Als hij tenminste nog wat gaat maken, wat ik wel hoop.

NieuwsFilm

meest populair