5 films waarin leeuwen aan het moorden slaan

De grote katachtigen staan garant voor een filmervaring vol spanning en sensatie.

Timothy van Damme 24 september 2020 14:14 in Featured
In Rogue moet Megan Fox het niet alleen opnemen tegen een bende meedogenloze rebellen, maar ook tegen een troep uitgehongerde leeuwen. En zij is verre van de eerste. Daarom verzamelden wij nog 5 films waarin leeuwen aan het moorden slaan.

Prooi
Films over gevaarlijke leeuwen zijn zo populair dat zelfs Nederland er eentje heeft. Niemand minder dan 'enfant terrible' Dick Maas stuurde het roofdier met Prooi de straten van Amsterdam in.

The Ghost and the Darkness
Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Hierin moeten een ingenieur (Val Kilmer) en een jager (Michael Douglas) het opnemen tegen twee leeuwen die de lokale bevolking van Kenia terroriseren. Dat valt nog niet mee, want deze katachtigen hebben niet voor niets de namen The Ghost and the Darkness gekregen.

Bwana Devil
Al in 1952 werd Bwana Devil gebaseerd op hetzelfde verhaal. Maar dit project zal vooral herinnerd worden als de film die de eerste 3D-rage in de bioscopen ontketende. Het was namelijk voor het eerst dat een kleurenfilm die behandeling onderging, wat voor de nodige aandacht zorgde.

Savage Harvest
Savage Harvest haakte in 1981 op de natuurlijke monsterfilms hype die Jaws had veroorzaakt. De basis is dan ook simpel. Een troep leeuwen breidt dankzij droogte zijn jachtgebied uit, waardoor de hoofdrolspelers gevangen worden in hun eigen huis.

Roar
Dat Roar ooit gemaakt is, mag een wonder heten. Dat alle betrokkenen het overleefd hebben nog meer! Hierbij een kleine greep van de vele incidenten.

Actrice Melanie Griffith had 50 hechtingen in haar gezicht nodig na een aanval. Haar moeder, de legendarische Tippi Hedren brak niet alleen haar been, maar werd ook in haar hoofd gebeten.

Regisseur Noel Marshall werd zo vaak gebeten en geklauwd dat hij nog jaren last had van gangreen. Cameraman Jan de Bont werd letterlijk gescalpeerd door een leeuwenklauw. De keel van assistent-regisseur Doron Kauper werd opengereten.

De meeste incidenten werden overigens gewoon in het eindproduct verwerkt. En dat allemaal voor een veredelde homevideo, het passieproject van het echtpaar Tippi Hedren en Noel Marshall.

NieuwsFilm