Love Sarah (2020)

Drie Londense vrouwen van verschillende generaties runnen een patisserie. Narratief gaat het er nogal rommelig aan toe.
play

5,5 details

  • 97 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
97 Min Verenigd Koninkrijk

Vastbesloten om de droom van haar overleden moeder, het openen van een bakkerswinkel in het Londense Notting Hill, uit te laten komen besluit de 19-jarige Clarissa de hulp van haar moeders beste vriendin Isabella en haar vervreemde excentrieke oma Mimi in te schakelen. De drie generaties vrouwen zullen hun rouw, onzekerheden en onderlinge verschillen moeten zien te overwinnen om de herinnering aan de door hen zo geliefde Sarah levend te houden door hun winkel te vullen met liefde, hoop én kleurrijk gebak van over de hele wereld.

Regie
Eliza Schroeder
Cast
Celia Imrie, Rupert Penry-Jones, Bill Paterson, Shelley Conn, Phelim Kelly, Grace Calder, Shannon Tarbet, Angela Peters, Lucy Fleming, Lati Gbaja, Sam Shoubber, Ross K. Foad, Max Parker, Denise Welch, Candice Brown.
Release
29.02.2020
Release NL
10.09.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Eliza Schroeder | Scenario: Jake Brunger, Mahalia Rimmer, Eliza Schroeder| Cast: Shelley Conn (Isabella), Celia Imrie (Mimi), Shannon Tarbet (Clarissa), Rupert Penry-Jones (Matthew), Bill Paterson (Felix), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2020

Wanneer mensen het einde van hun leveren naderen, proberen ze vaak schoon schip te maken. Enerzijds voor henzelf, anderzijds zodat hun nabestaanden niet met alles blijven zitten. Maar er zijn natuurlijk ook mensen die overlijden wanneer ze nog midden in het leven staan en nog allerlei plannen hebben. Het makkelijkste voor de nabestaanden is om die onuitgevoerde plannen gelijk weg te kieperen, maar Love Sarah laat zien dat het voor het rouwproces best heilzaam kan zijn als deze mensen zich er samen over buigen. Titelfiguur Sarah overlijdt al direct in de openingsscène, juist wanneer ze op het punt staat met haar vriendin Isabella een patisserie te openen. Aangezien Sarah de beoogde patissier was, lijkt die zaak nu een in de kiem gesmoorde droom. Maar Isabella krijgt hulp uit onverwachte hoek: Sarahs moeder en dochter.

Sarah en haar moeder waren gebrouilleerd, waardoor de band tussen dochter Clarissa en haar grootmoeder Mimi niet bijster sterk is. Maar de dood van Sarah slaat een gat in hun beider levens waar ze samen besluiten in te springen. Een praktisch startpunt voor het verwerken van gezamenlijk verlies, maar helaas begint het plot hiermee al gelijk te rammelen. Mimi wordt namelijk aanvankelijk benaderd om de financiering van de zaak rond te krijgen, wat de vraag oproept in hoeverre Sarah haar zaakjes eigenlijk geregeld had. De opening impliceert immers dat alles inzake de patisserie 'ready to go' is, maar dat het wegvallen van een getalenteerde patissier als Sarah een onoverkomelijk verlies is. Maar nu is er ook ineens een gat in de begroting te dichten? Uiteraard is dit slechts een manier om het plot aan te zwengelen, maar het is illustratief voor hoe ondoordacht het verhaal soms in elkaar steekt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Love Sarah

acties