Rocks

Rocks (2019)

Een scholiere wordt door haar moeder in de steek gelaten en krijgt de zorg over haar broertje in dit oprechte Britse drama.
play

8,1 details

  • 93 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
93 Min Verenigd Koninkrijk

De Brits-Nigeriaanse Shola – ook wel ‘Rocks’ genoemd – is vijftien jaar. Volgens de docenten op school moet ze gaan nadenken over haar toekomst, maar ze is vooral bezig met wat zich in haar thuissituatie afspeelt. Haar vader is overleden en nadat haar moeder plotseling vertrekt, neemt Rocks de zorg van haar jongere broertje Emmanuel op zich. Gelukkig staat ze er niet helemaal alleen voor en wordt ze omringd door haar vriendinnen.

Regie
Sarah Gavron
Cast
Sarah Niles, Ruby Stokes, Shola Adewusi, Sharon D. Clarke, Mohammad Amiri, Islah Abdur-Rahman, Layo-Christina Akinlude.
Release
05.09.2019
Release NL
24.09.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Sarah Gavron | Scenario: Theresa Ikoko en Claire Wilson [/b] | Cast: Bukky Bakray (Shola/Rocks), Kosar Ali (Sumaya), D'Angelou Osei Kissiedu (Emmanuel), Shaneigha-Monik Greyson (Roshé), Ruby Stokes (Agnes), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2019

Hoe groot je dromen ook zijn, het zijn veelal de omstandigheden die ze doen vervliegen. De invloed van moderne media, waaronder perfecte Instagram-profielen, gelekte Snapchatkiekjes en een vlekkeloos Facebookbestaan maken het er niet bepaald makkelijker op. Er is duidelijk verschil tussen dromen van een ideale wereld en continu om je oren worden geslagen met gekunstelde perfectie.

Voor de puberende Shola, beter bekend onder haar bijnaam Rocks, is het helemaal een hard gelag. Het Brits-Nigeriaanse meisje droomt ervan een vermaard make-up-vlogger te worden. Een carrière als de Britse Nikkie Tutorials lijkt echter verder weg dan ooit. Rocks leeft samen met haar alleenstaande moeder en jongere broertje Emmanuel. Op een middag komt Rocks thuis en is moeder hem gesmeerd. Ze wilde tijd voor zichzelf. Rocks en Emmanuel mogen hun eigen boontjes doppen.

videotrailers & clips