Genoeg visueel spektakel in dit Zuid-Koreaanse ruimteavontuur, maar meer persoonlijkheid had geen kwaad gekund.
play

6,3 details

  • 136 Min
  • Sci-Fi
  • Actie
  • Avontuur
  • Drama
  • Fantasy
  • Zuid-Korea

Ondanks hun goede wil is de crew van ruimteschip Victory nog altijd blut. Wanneer de vernietiging van de Aarde nabij is, proberen ze nog wat geld te verdienen. Ze zijn niet van plan de wereld te redden, maar met rijkdom in het verschiet kunnen ze misschien niet anders.

Alt titel
Seungriho
Regie
Sung-hee Jo
Cast
Tae Ri Kim, Hye-jin Yu, Sun-gyu Jin, Daniel Joey Albright, Joong-ki Song.
Release
05.02.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Jo Sung-hee | Scenario: Yoon Seung-min, Yoo-kang Seo-ae, Jo Sung-hee | Cast: Song Joong-Ki (Tae-ho), Kim Tae-ri (Captain Jang), Seon-kyu Jin (Tiger Park), Hae-Jin Yoo (Bubs), Richard Armitage (James Sullivan), e.a. | Speelduur: 137 minuten | Jaar: 2021

Er lijkt de laatste tijd weer een kleine golf van optimisme de wereld over te gaan betreffende de ruimtevaart. Na het opdoeken van het Apolloprogramma in de jaren zeventig werden er weliswaar nog steeds astronauten opgeleid en de ruimte ingeschoten, maar echt ambitieuze plannen hebben we lange tijd niet gezien. Daar lijkt verandering in te komen nu de maan opnieuw zal worden bezocht en een reis naar Mars steeds dichterbij komt. Dergelijke ambities werden ooit door John F. Kennedy benoemd als de dingen die we niet doen omdat ze makkelijk zijn, maar juist omdat ze moeilijk zijn. Een stip aan de horizon die de mensheid dwingt boven zichzelf uit te stijgen. Een mooie gedachte, maar hoe realistisch is die eigenlijk? Waarom zou de mens verwijderd van de aarde een beter wezen worden? We brengen uiteindelijk toch vooral onszelf mee, met al onze imperfecties.

Die ietwat sombere kijk zagen we anderhalf jaar geleden al ge√ętaleerd in Ad Astra, met een toekomst waarin de technologie weliswaar is doorontwikkeld, maar de menselijke geest nog vastzit in oude patronen. In die film oogden ruimtestations aldus als hedendaagse luchthavens: niet zozeer een toonbeeld van menselijke vooruitgang, maar meer vermomde winkelcentra waarin het consumptiegedrag van de reizigers net wat belangrijker is dan hun bestemming. Waarschijnlijk is dat niet bepaald hoe Kennedy de toekomst voor zich zag, maar die leefde dan ook in een tijd waarin ruimtevaart nog het paradepaardje was van een goedbedoelende overheid. Tegenwoordig zijn het vooral de rijksten der aarde die er hun hobby van hebben gemaakt. En het is maar zeer de vraag of Jeff Bezos, Richard Branson en Elon Musk zich ermee bezighouden om de mensheid verder te helpen, of dat ze toch vooral hun eigen ego pogen te strelen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Space Sweepers Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Space Sweepers

acties