nu in de bioscoop

The Secrets We Keep (2020)

A quiet neighborhood. A deadly past.

Jaren na dato herkent een vrouw haar stadsgenoot als de man die verantwoordelijk is voor haar oorlogstrauma.
play

5,4 details

  • 97 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
97 Min Verenigde Staten

'The Secrets We Keep' speelt zich enkele jaren na Tweede Wereldoorlog af. Maja (Rapace) wil, na de vreselijke dingen die haar tijdens de oorlog overkomen zijn, de draad van haar leven weer oppakken. Maar alles komt weer op zijn kop te staan, wanneer ze haar buurman (Joel Kinnaman) ervan verdenkt een van de soldaten te zijn die haar misbruikt heeft. Ze ontvoert hem om achter te waarheid te komen, maar heeft ze wel gelijk of zit ze er compleet naast?

Regie
Yuval Adler
Cast
Chris Messina, Noomi Rapace, Joel Kinnaman, Amy Seimetz, Ritchie Montgomery, David Maldonado, Lucy Faust, Thomas Francis Murphy, Victoria Hill, Jeff Pope, Ed Amatrudo, Kadrolsha Ona Carole, Frank Monteleone, Miluette Nalin, Michelle L. Clarke, Rocco Brocato.
Budget
$ 7.200.000
Release
15.09.2020
Release NL
19.11.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Yuval Adler | Scenario: Ryan Covington, Yuval Adler | Cast: Noomi Rapace (Maja), Chris Messina (Lewis), Joel Kinnaman (Thomas), Amy Seimetz (Rachel), Jackson Dean Vincent (Patrick), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2020

Een van de engste dingen aan oorlog is dat het laat zien tot welke gruwelijkheden mensen in staat zijn. Maar misschien nog wel enger is dat opvallend veel oorlogsmisdadigers daarna een normaal leven leiden. Enerzijds beangstigend omdat ze niet gestraft zijn voor hun misdaden, anderzijds omdat ze er klaarblijkelijk geen moeite mee hebben weer toe te treden tot de beschaving die ze voorheen zo verloochend hebben. Een heel verschil met hun slachtoffers, die - als ze de oorlog al overleven - zelden weer de oude kunnen worden. In The Secrets We Keep komen twee van dit soort mensen jaren na de Tweede Wereldoorlog tegenover elkaar te staan. Althans, dat is de interpretatie van een van hen.

De Roemeense Maja lijkt anno 1960 een prima leventje te hebben, wonend in een zonnig Amerikaans voorstadje met haar Amerikaanse echtgenoot en zoontje. Toch blijkt de Tweede Wereldoorlog er bij haar harder te hebben ingehakt dan ze doet voorkomen, zo zien we wanneer ze op een dag een man uit haar verleden meent te herkennen als degene die verantwoordelijk is voor haar traumatische verleden. Ze laat er geen gras over groeien en ontvoert hem bij de eerste de beste gelegenheid. Ze heeft op dat moment zelfs al een kuil gegraven waarin ze zijn levenloze lichaam zal dumpen, maar als puntje bij paaltje komt blijkt ze toch niet in staat hem in koelen bloede dood te schieten. Hoe beschadigd ze ook is door haar oorlogsverleden; bij haar is nog een steeds laagje beschaving aanwezig.

videotrailers & clips

Bioscoopagenda

"The Secrets We Keep" draait momenteel in de volgende steden. Bioscoopagenda

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Secrets We Keep

acties