The Secrets We Keep

The Secrets We Keep (2020)

A quiet neighborhood. A deadly past.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Secrets We Keep is een nieuwe drama thriller geregisseerd en deels geschreven door Yuval Adler, de regisseur van Bethlehem en The Operative.

De film speelt zich af in Amerika in het jaar 1960. De Roemeense Maja (Noomi Rapace) heeft na de Tweede Wereldoorlog een leven opgebouwd met haar man Lewis (Chris Messina). Wanneer Maja haar nieuwe buurman Thomas (Joel Kinnaman) op een bepaalde manier hoort fluiten, doet dit haar denken aan het gefluit van de Duitse SS-commandant die haar en andere Roemeense zigeuners tijdens de oorlog hebben opgepakt. Hier is ze samen met haar zigeunerfamilie mishandelt en misbruikt. Ze besluit wraak te nemen voor wat er met haar en haar familie is gebeurd en sluit Thomas op in haar kelder. Als Lewis ontdekt wat Maja gedaan heeft, moet ze hem ervan zien te overtuigen dat Thomas echt de SS-commandant is.

Dat Yuval Adler een beginnende regisseur en scriptschrijver is, valt wel terug te zien aan hoe hij deze film in elkaar heeft gezet. Medeschrijver Ryan Covington en editor Richard Mettler zijn ook aan de beginnende kant van hun filmcarrière. De drie hebben deze film namelijk wat rommelige en onnodig langdradig in elkaar gezet. Er zitten veel scenes in de film die vaak nergens naartoe gaan en zo als wat onnodig overkomen. Als ze deze scenes uit de film gelaten hadden, was de film wat korter en beter te volgen geweest.

Door de manier van hoe de film in elkaar is gezet, komen de personages wazig over en zijn zo vaak lastig te volgen. Als kijker geef je weinig om de personages, omdat je niet duidelijk meekrijgt wat er met ze gebeurd is en wat ze verder willen. De personages maken ook veel domme beslissingen, waardoor je als kijker alleen maar minder om ze begint te geven.

De castleden zetten dankzij het mindere script hun personages niet zo sterk neer. Dit is een gemiste kans met Noomi Rapace in een hoofdrol zoals deze, want met gelijke rollen in The Girl with the Dragon Tattoo films heeft ze vroeger beter een gelijke rol gespeeld waar haar personage ook wraak neemt op verkeerde mensen. Chris Messina speelt goed een ondersteunende rol voor Noomi Rapace haar personage, maar door het aparte schrijfwerk maakt zijn personage soms totaal onverwachte beslissingen, die wat ingaan tegen hoe zijn personage eerder werd neergezet. Joel Kinnaman doet ook zijn best in de film, maar krijgt alleen niet veel tijd om mee te werken, want zijn personage zit vaak vastgebonden zonder dat hij veel kan zeggen.