Eyes of Laura Mars

discussie

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

Deze was weer te zien via Film 1, maar hij viel me toch behoorlijk tegen nu ik hem terugzag. Ik dacht dat ie toch wel redelijk was en zelfs een beetje een cult-film, maar het is toch minder dan dat. De film is erg traag en wordt nooit spannend. Er zitten geen interessante ontwikkelingen in het verhaal: je volgt een mode-fotografe die af en toe visioenen heeft van moorden terwijl ze gebeuren. Maar je hebt geen idee in welke richting je de moordenaar moet zoeken, want er zijn niet echt interessante verdachten. Dus de film is erg eentonig: je volgt haar tijdens haar werk, er is weer een visioen, je volgt haar weer, weer een visioen. Dat is het, verder gebeurt er weinig interessants. Zelfs de romance tussen de politieman die op de zaak is gezet en de fotografe komt een beetje uit de lucht vallen, omdat er niet zo veel invulling aan de personages is gegeven.
Uiteindelijk is ook de ontknoping teleurstellend en warrig.

De vraag is of het het script van John Carpenter was dat slecht was. Maar gebaseerd op de kwaliteit van zijn eigen films, lijkt het eerder of het slecht herschreven is (er wordt nog een scenarioschrijver genoemd) of gewoon slecht in beeld gebracht. De film wordt wel eens een Amerikaanse giallo-film genoemd (Italiaans thrillergenre dat vooral begin jaren '70 populair was), maar afgezien van de allereerste scène met een gehandschoende moordenaar, vind ik dat niet echt. Dergelijke films speelden ook vaak in de modewereld (zoals de klassieker Blood and Black Lace van Mario Bava), maar afgezien daarvan zijn er weinig overeenkomsten. Giallo-films hebben juist vaak veel verdachten en een verhaal met allerlei clue's over wie de moordenaar zou kunnen zijn, en dat ontbreekt hier juist.

Overigens is de film wel direct verantwoordelijk voor Empire Strikes Back, want George Lucas huurde de regisseur, Irvin Kershner, daarvoor in na een ruwe montage gezien te hebben die indruk op hem maakte.

SunChaser

Avatar

Lang geloeden gezien en toen vond ik m spannend. Was toen 14 ofzo

Firtina

Avatar

Een kei goeie film , alleen wie is hij? een leipe fan?
of...? das me niet duidelijk... maar een goeie ouwe...(: aanrader dus...

Firtina

Avatar

Ik denk wel dat ik het lang geleden heb gezien maar herinner m eer niet veel van; dus ik ga ook kijken..(:

Dirk Diggler

Avatar

Is er iemand die deze film gezien heeft??........
Ga hem toch wel kijken, lijkt me wel een aardige Mystery.......