Sons of Honour
Als sfeervol portret geslaagd, als journalistiek product wat minder.
play

5,7 details

  • 84 Min
  • Documentaire
  • Nederland
84 Min Nederland

In de meest gewelddadige regio van Italië vecht een dappere rechter tegen de daar heersende ‘Ndrangheta maffia’, door jonge jongens weg te halen bij hun extreem machtige en gewelddadige families. Regisseur Sophia Luvarà die zelf in de regio opgroeide, heeft onbeperkt toegang gekregen tot het werk van de rechter en het leven van de minderjarige jongens tijdens het controversiële heropvoedingsprogramma dat hij heeft opgezet. Via hem en zijn team ontmoeten we in deze documentaire de zonen van de gevaarlijkste mannen van Italië.

Regie
Sophia Luvara
Release
27.08.2020
Release NL
27.08.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Sophia Luvarà | Speelduur: 86 minuten | Jaar: 2020

In de documentaire Sons of Honour gloort soms een beetje hoop voor de vier jongeren die in een Italiaanse maffiafamilie zijn opgegroeid. Zal het Pieropaulo, Simone, Bader en Reda lukken om voorgoed te ontsnappen aan hun gewelddadige verleden?

Die vraag hangt constant in de lucht. De vier tieners zijn stuk voor stuk veroordeeld voor een ernstig misdrijf en zitten hun straf uit in een jeugdinrichting. Hier moeten ze verplicht deelnemen aan een heropvoedingsprogramma, onder auspiciën van Robert Di Bella. Deze rechter voert sinds enkele jaren een dappere strijd tegen de 'ndrangheta: een maffiaorganisatie die vanuit Calabrië (een regio in Zuid-Italië) regeert als een grote, gevaarlijke spin in het web van de Europese cocaïnehandel.

videotrailers & clips