The Racer

The Racer (2020)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Racer is een nieuw sport drama geregisseerd, deels geschreven en geproduceerd door Kieron J. Walsh, de regisseur van Jump.

De film speelt zich af in de zomer van 1998 tijdens de Tour de France, die dat jaar in Ierland plaatsvind. De Belgische wielrenner Dominique Chabol (Louis Talpe) is aan het eind van zijn sportcarrière, maar hoopt stiekem toch eens de gele trui te mogen dragen. Wanneer Dominique mindere goede snelheid records biedt, wordt hij uit zijn team gezet. Zo verliest hij de hoop om zijn droom waar te maken en bereidt hij zich voor om zijn sportcarrière achter zich te laten. Wanneer een ander lid van zijn oude team dankzij een doping fout wordt gediskwalificeerd, krijgt Dominique toch nog zijn laatste kans om zijn droom waar te maken.

Deze film komt wat over alsof je naar echte beelden van de Tour de France zit te kijken met extra beelden van hoe de wielrenners zich voorbereiden op hun wedstrijden. De film is zo vermakelijk en informatief voor fans van de wielrensport. Je krijgt goed te zien wat voor zware dingen wielrenners doen om kans te maken op het winnen van een wielrenwedstrijd. Op deze manier zie je ook hoe vals het is wanneer andere wielrenners dan gebruik maken van doping om hun wedstrijden op een oneerlijke manier te winnen.

Een minpunt van deze film is wel dat je het hoofdpersonage vooral volgt wanneer hij uit zijn wielren team is gezet, zoekend naar een nieuwe manier van leven. Zo probeert hij zijn familieleven te verbeteren en aan een relatie te beginnen met de arts die hem heeft verzorgd. Wanneer hij dan richting het eind van de film weer terug in zijn team mag komen, lijkt hij zich weer alleen met zijn eigen sportcarrière en dromen bezig te houden. De tijd die je als kijker samen met het hoofdpersonage na zijn sportcarrière besteed, komt dan wat doelloos over.

Het acteerwerk wordt goed gedaan door de cast. Louis Talpe komt goed over als een wielrenner die voor zijn carrière kiest. Het is alleen jammer dat zijn personage wat te egoïstisch overkomt op het moment dat hij terug mag keren naar zijn team. De rest van de cast krijgt namelijk even de kans om te schijnen wanneer ze het hoofdpersonage helpen met zijn leven na zijn carrière. Als hij op het eind dan toch weer voor zijn carrière kiest, komt de tijd die je met de rest van de cast hebt doorgebracht ook wat onnodig over.