Endless

Endless (2020)

Deze paranormale zwijmelfilm is alleen een aanrader voor wie zin heeft om te huilen...om het bedroevende eindresultaat.
play

4,1 details

  • 95 Min
  • Drama
  • Fantasy
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
95 Min Verenigde Staten

Chris en Riley hebben net eindexamen gedaan en zijn smoorverliefd op elkaar. Op het oog zijn ze heel verschillend. Chris sleutelt het liefst de hele dag aan zijn motorfiets, Riley is juist heel ambitieus en kan niet kiezen tussen een carrière als advocaat en een toekomst als kunstenaar. Chris vindt dat ze voor de kunst moet gaan. Wanneer het bericht komt dat Riley door de universiteit is toegelaten tot de rechtenstudie, durft ze dat in eerste instantie niet aan Chris te vertellen. Tijdens een feestje komt Chris er toch achter en als Riley hem met de auto naar huis brengt, krijgt het stel er ruzie over. In het tumult verliest Riley de macht over het stuur, het resultaat is een heftig ongeluk waarbij Chris om het leven komt. Riley voelt zich vreselijk schuldig, Chris zit vast in een wereld tussen leven en dood. Wonderbaarlijk genoeg ontdekken de twee een manier om toch met elkaar in contact te komen.

Regie
Scott Speer
Cast
Ian Tracey, Aaron Pearl, Famke Janssen, Catherine Lough Haggquist, Patrick Gilmore, Alexandra Shipp, Zoë Belkin, Nicholas Hamilton, DeRon Horton, Melanie Walden, Eddie Ramos, Barbara Meier, Dennis Cound, Vince Walzak.
Release
08.05.2020
Release NL
24.09.2020
Release DVD
26.01.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Scott Speer | Scenario: Andre Case en Oneil Sharma | Cast: Alexandra Shipp (Riley Jean Stanheight), Nicholas Hamilton (Chris Douglas), DeRon Horton (Jordan), Famke Janssen (Lee Douglas), Eddie Ramos (Nate), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2020

Met Endless levert regisseur Scott Speer opnieuw een 'young adult'-film af die het hart van weke pubers moet laten smelten. Centraal staan Chris en Riley, twee tortelduifjes voor wie de zomer wel eindeloos lijkt te duren. Qua persoonlijkheid liggen de tieners mijlenver uit elkaar, maar de liefde brengt hen samen. En de dood zal hen uiteindelijk weer van elkaar scheiden. Nou ja, dat laatste is eigenlijk nog maar de vraag in deze paranormale zwijmelfilm.

In tegenstelling tot de meeste 'young adult'-films is Endless niet gebaseerd op een boek, maar juist op een origineel scenario, geschreven door Andre Case en Oneil Sharma. Het woord 'origineel' biedt hier geen garantie voor een unieke invalshoek, maar betekent domweg dat het idee voor het verhaal is opgekomen bij de makers zelf. Vooruit, een snufje bovennatuurlijke hocus pocus geeft de film op papier soms nog wel een beetje een eigen smoel.

videotrailers & clips