Endless

Endless (2020)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Endless is een nieuw romantisch drama geregisseerd door Scott Speer, de regisseur van I Still See You en Midnight Sun.

De film gaat over het stelletje Riley (Alexandra Shipp) en Chris (Nicholas Hamilton). Beide zijn ze net geslaagd voor hun middelbare school diploma. Riley kan door studeren op de universiteit, maar Chris vindt dat ze voor een meer creatieve opleiding moet kiezen. Als de twee in een tragisch auto-ongeluk terecht komen, komt Chris om het leven. Riley geeft zichzelf de schuld van zijn dood en komt in een depressie terecht. Chris zit echter vast in een wereld tussen leven en dood en weet zo contact te maken met Riley. Riley denkt eerst dat ze gek begint te worden, maar als Chris weet te bewijzen dat hij als geest toch contact met haar heeft weten te maken, beginnen de twee te geloven dat de band van ware geliefden leven en dood weet te overstijgen.

Deze film kan leuk zijn voor jonge tieners, maar voor een ouder publiek kan de film snel voorspelbaar worden. Deze film lijkt namelijk wat betreft het verhaal veel op de film Ghost uit 1990. Scott Speer speelde in zijn film I Still See You ook al met het concept van een leven na de dood scenario, maar koos hier om meer een horror film te maken. Met deze film lijkt hij echt meer in te spelen op het drama aspect van een leven na de dood scenario, maar nu met een bekend en wat standaard verhaal. Het script van deze film is dan ook geschreven door beginnende scriptschrijvers.

Dankzij het standaard script heeft de cast ook niet veel om mee te werken. Alexandra Shipp en Nicholas Hamilton komen wel goed over als een tienerkoppel. Wanneer de dood hun personages scheidt, wordt hun gezamenlijke band wel wat zwakker in de film. Catherine Lough Haggquist en Famke Janssen leveren goed acteerwerk als de moeders van de twee tieners, maar beide hebben wel eens beter acteerwerk geleverd in hun andere films.