Oppervlakkige hagiografie van filmmaker Quentin Tarantino.
play

7,0 details

  • 103 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
103 Min Verenigde Staten

Een heerlijke, glorieuze, opwindende film over de exceptionele filmmaker Quentin Tarantino en zijn eerste acht films.

Alt titel
21 Years: Quentin Tarantino
Regie
Tara Wood
Cast
Samuel L. Jackson, Jamie Foxx, Kurt Russell, Tim Roth, Diane Kruger, Michael Madsen, Lucy Liu, Jennifer Jason Leigh, Eli Roth, Bruce Dern, Robert Forster, Zoe Bell, Louis Black, Stacey Sher, Richard N. Gladstein.
Release
14.10.2019
Release NL
01.10.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Tara Wood | Scenario: Tara Wood | Cast (als zichzelf): Michael Madsen, Zoë Bell, Louis Black, Bruce Dern, Samuel L. Jackson, Robert Forster, Jamie Foxx, Quentin Tarantino e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2019

Het is zeer opmerkelijk dat QT8: The First Eight op dit moment in de bioscoop wordt uitgebracht. Niet alleen omdat de documentaire over de carrière van Quentin Tarantino al meer dan een jaar oud is (hij bevat zelfs een vooruitblik naar Once Upon a Time in... Hollywood die vorige zomer al in de bios verscheen). Maar ook omdat dit soort documentaires vroeger vaak als extra op een dvd verschenen. Het is een oppervlakkige hagiografie die veel veren in de reet van Tarantino steekt, zonder dat hij er zelf in voor komt.

Quentin Tarantino begon zijn carrière als scriptschrijver en regisseur begin jaren negentig met de scripts voor True Romance en Natural Born Killers, en maakte zijn regiedebuut met Reservoir Dogs. Dat was meteen zo'n succes dat Miramax hem de vrijheid gaf om Pulp Fiction te maken zoals hij wilde, waarna hij Jackie Brown maakte als ode aan blaxploitation films, Kill Bill als ode aan samuraifilms en kungfufilms, en Death Proof als ode aan de autoachtervolgingsfilms van de jaren zeventig. Daarna maakte hij een drietal films die een alternatieve geschiedenis presenteerden, als een soort wensdroom, in de vorm van Inglourious Basterds, Django Unchained en Once Upon a Time in... Hollywood. Met tussen die laatste twee nog de western The Hateful Eight, hoewel die andere drie films ook westerns zijn of westernscènes bevatten.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

QT8: The First Eight

acties