After We Collided

After We Collided (2020)

Based on the Best-Selling Worldwide Phenomenon

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

After We Collided is het vervolg van de film After van 2019. Dit vervolg is geregisseerd door Roger Kumble, de regisseur van Cruel Intentions en The Sweetest Thing.

In de film zijn Tessa Young (Josephine Langford) en Hardin Scott (Hero Fiennes Tiffin) hun break-up beide op hun eigen manier aan het verwerken. Hun relatie is uitgegaan nadat Tessa meer leerde over Hardin zijn mysterieuze duistere kant, waar ze zich niet veilig bij voelde. Hardin trekt zich terug tot een leven met slechte gewoontes, terwijl Tessa begint met haar droomstage bij een uitgeverij. Hier ontmoet Tessa haar nieuwe collega Trevor (Dylan Sprouse) voor wie ze al snel gevoelens begint te krijgen.
Hoewel Tessa een nieuwe relatie met Trevor probeert te beginnen, kan ze haar gedacht aan Hardin maar niet los laten. Ondanks al zijn problemen en geheimen besluit Tessa dat Hardin toch een tweede kans te geven. De twee moeten nu veel tijd en energie besteden in hun relatie om alles weer te krijgen zoals ze het ooit samen hadden.

Deze film is net als het eerste deel weer gebaseerd op het boek en fanfictie van schrijfster Anna Todd. Om deze film meer met haar boek te laten overkomen, heeft ze ervoor gekozen het filmscript zelf ook grotendeels te schrijven.

Voor een betere filmkwaliteit heeft dit tweede deel ook een meer professionele regisseur gekregen. Regisseur Roger Kumble heeft in zijn carrière al vele andere romantische komedies en drama's geregisseerd. Een van zijn bekendste geregisseerde films Cruel Intentions was ook deels de inspiratie voor Anna Todd haar boekenserie. Als je met deze film bekend bent, kan dit tweede deel wel wat voorspelbaar of gekopieerd overkomen. Voor een betere film kun je eigenlijk beter Cruel Intentions zelf terugkijken.

Het acteerwerk wordt door het betere script en regiewerk beter gedaan door de cast in deze film vergeleken met het eerste deel. Afgezien van deze verbeteringen komt de film nog steeds niet zo origineel over.