Ammonite (2020)

Opbloeiende liefde tussen twee vrouwen, te midden van een berg waardeloze stenen en interessante fossielen.
play

6,7 details

  • 120 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Biografie
  • Verenigd Koninkrijk
  • Australië
  • Verenigde Staten
120 Min Verenigd Koninkrijk

De geprezen paleontoloog Mary Anning (Kate Winslet) werkt afgezonderd in de woeste kuststreek van Lyme Regis in het zuiden van Engeland. De dagen van haar beroemde ontdekkingen liggen achter haar en nu zoekt ze fossielen die ze aan rijke toeristen verkoopt om zichzelf en haar zieke moeder te onderhouden. Als de geoloog Roderick Murchison in Lyme arriveert onderweg naar het vasteland van Europa, vraagt hij of Mary zijn jonge vrouw Charlotte (Saoirse Ronan), die een persoonlijk verlies probeert te verwerken, voor een tijd onder haar hoede wil nemen. Mary, die dagelijks moeite heeft om rond te komen, kan het zich niet veroorloven om dit verzoek af te wijzen. Mary is trots en zeer gedreven in haar werk en het botst tussen haar en haar ongewenste gast die uit een compleet andere wereld komt. Maar ondanks het klassenverschil en hun uiteenlopende persoonlijkheden ontdekken Mary en Charlotte dat ze elkaar iets kunnen bieden waar ze beiden naar op zoek waren: het besef dat ze niet alleen zijn. Het is het begin van een gepassioneerde en complexe liefdesrelatie die de loop van beide levens voorgoed zal veranderen.

Regie
Francis Lee
Cast
Kate Winslet, Saoirse Ronan, Gemma Jones, Fiona Shaw, Alec Secareanu, Liam Thomas, Sarah White, Claire Rushbrook, Sam Parks, Nick Pearse, James McArdle, Beatrice Curnew, Victoria Elliott, Susie Baxter, Gethin Alderman.
Release
11.09.2020
Release NL
10.12.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Francis Lee | Scenario: Francis Lee | Cast: Kate Winslet (Mary Anning), Saoirse Ronan (Charlotte Murchison), Fiona Shaw (Elizabeth Philpot), Alec Secareanu (Dr. Lieberson), e.a.| Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2020

Drie jaar geleden regisseerde Francis Lee zijn speelfilmdebuut God's Own Country, een drama over een opbloeiende liefdesrelatie tussen een Engelse boerenjongen en een Roemeense gastarbeider. In zijn nieuwe film Ammonite richt Lee zich opnieuw op een verhouding tussen twee mensen van hetzelfde geslacht. Ditmaal gaat het om een relatie tussen twee vrouwen: de Britse paleontoloog Mary Anning en de rijke, getrouwde jonge vrouw Charlotte Murchison.

Mary Anning (1799-1847) was een Britse paleontoloog die in de negentiende eeuw nooit de wetenschappelijke erkenning kreeg die zij verdiende. Haar unieke vondsten werden namelijk op naam van haar mannelijke collega's geschreven. Anning zelf werd bestempeld als amateuristische fossielenverzamelaar. Geen wonder dat Kate Winslet een niet zo vrolijke Mary speelt in Ammonite. Mary leeft samen met haar moeder aan de kust van Dorset, waar ze een fossielenwinkeltje runnen. Op een dag valt de eveneens sombere Charlotte het winkeltje binnen. Charlotte lijdt aan 'melancholie' en heeft kou gevat. De dokter wil dat Mary haar verzorgt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Ammonite

acties