Wortels snijden zal nooit meer hetzelfde zijn. Een horror die heel veel doet met best weinig.
play

6,7 details

  • 95 Min
  • Horror
  • Verenigde Staten
95 Min Verenigde Staten

Wanneer de vader van Louise en Michael stervende is, besluiten ze af te reizen naar hun ouderlijk huis. Op deze afgelegen boerderij komen ze bij elkaar om afscheid te nemen en hun moeder te helpen. Al snel merken ze echter dat er meer mis is met hun moeder dan alleen verdriet. Wanneer ook Louise en Michael de duisternis voelen toenemen, beseffen ze dat er iets ernstig mis is. Terwijl de nachtmerries erger worden, lijkt het erop dat het Kwaad hun familie probeert over te nemen.

Regie
Bryan Bertino
Cast
Marin Ireland, Xander Berkeley, Tom Nowicki, Ella Ballentine, Michael Abbott Jr., Chris Doubek, Julie Oliver-Touchstone, Mindy Raymond, Lynn Andrews, Mel Cowan, Michael Zagst.
Release
16.04.2020
Release NL
03.12.2020
Release DVD
07.04.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Bryan Bertino | Scenario: Bryan Bertino | Cast: Marin Ireland (Louise), Michael Abbott Jr. (Michael), Julie Oliver-Touchstone (Moeder), Lynn Andrews (Verpleegster), Tom Nowicki (Charlie), Michael Zagst (Vader), Xander Berkeley (Priester), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2020

Het is eigenlijk heel simpel. Je bent een creatief horrorregisseur, en je familie bezit een akelige boerderij op een afgelegen plek. Bryan Bertino weet wel wat hij van deze optelsom moet maken, en pakt met vrij beperkte middelen uit om ons de stuipen op het lijf te jagen. The Dark and the Wicked maakt gebruik van een weinig vernieuwend arsenaal aan schrikeffecten, en voelt toch helemaal vers aan. Bertino speelt een geraffineerd spel met suggestie en creëert daarmee een intrigerend monster dat nét ongrijpbaar blijft.

Het lange ziekbed van pa overweldigt de moeder van Louise en Michael, maar toch wil ze geen hulp. Ze heeft liever dat haar kinderen wegblijven. Dat hier iets meer aan de hand is, blijkt al gauw. Mams rare nachtelijke gewoonte om een berg wortels te snijden eindigt in tragedie. En dan blijkt haar dagboek vol te staan met verhalen over een duistere aanwezigheid die bezit probeert te nemen van haar stervende man. Vervolgens komt ook nog een mysterieuze priester opdagen in de regen, en zijn de rapen helemaal gaar. Want moederlief was toch helemaal niet gelovig?

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Dark and the Wicked

acties