Freaky (2020)

Basic switch. Killer new look.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Freaky is een nieuwe komedie horror film geregisseerd en deels geschreven door Christopher Landon, de regisseur van Paranormal Activity: The Marked Ones en Happy Death Day.

In de film loopt de seriemoordenaar The Butcher (Vince Vaughn) de middelbare scholier Millie (Kathryn Newton) tegen het lijf en probeert haar te vermoorden. Als hij haar met zijn magische dolk neersteekt, wisselen de twee van lichaam. Millie leert dat ze 24 uur heeft om deze actie ongedaan te maken. Hiervoor heeft ze de hulp nodig van haar vrienden, maar ze moet ze eerst zien te overtuigen dat ze echt is wie ze zegt dat ze is en vast zit in het lichaam van de gezochte seriemoordenaar. Ondertussen gooit de seriemoordenaar in Millie haar lichaam haar gehele leven overhoop.

Christopher Landon maakt met deze film een komische mix tussen de jongeren film Freaky Friday waar moeder en dochter van lichaam verwisselen en de slasher film Friday the 13th. Hij past zo het idee van een fantasie komedie toe op een horror film, net zoals hij deed bij de Happy Death Day films. Deze film vult hij ook met komische clichés uit jongeren en slasher films.

Helaas kiest hij ervoor de film meer te concentreren op het jongeren film aspect met een meisje vast in het lichaam van een volwassen man, wat op een leuke manier naar voren wordt gebracht. In de film Jumanji: Welcome to the Jungle werd ditzelfde alleen door Jack Black op een betere en meer komische manier gedaan, waardoor sommige acties in deze film als voorspelbaar of bekend kunnen overkomen.

De rest van de filmcast speelt verder ook meer bekende stereotypes, die wel eens eerder in jongeren films naar voren zijn gekomen. Ondanks dat het bekend over kan komen, heeft de filmcast gezamenlijk wel een goede onderlinge chemie. Bij Vince Vaughn en Kathryn Newton kun je helemaal terug zien dat ze plezier hadden bij het acteren in deze film.