Everything - The Real Thing Story (2019)

The other four lads from Liverpool, who changed the face of British music.

Ze waren sexy, ze klonken goed en ze hebben te weinig hits gehad. Het verhaal van de 'Black Beatles'.
play

7,4 details

  • 94 Min
  • Documentaire
  • Verenigd Koninkrijk
94 Min Verenigd Koninkrijk

Documentaire over hoe Groot-Brittannië in de jaren ’70 werd verdeeld door raciale spanningen, terwijl tegelijkertijd de ‘andere Fab Four’ uit Liverpool, The Real Thing, de eerste ‘zwarte’ band ooit werd die een nummer 1-hit scoorde.

Alt titel
Children of the Ghetto
Regie
Simon Sheridan
Cast
Jacob Anderson, Paul Barber, David Essex, Chris Amoo, Eddie Amoo, Kim Wilde, Leee John, Denise Pearson, Trevor Nelson, Billy Ocean, Louis Emerick, Ken Gold, Jeff Wayne.
Budget
$ 324.000
Release
24.10.2019
Release NL
29.10.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Simon Sheridan | Scenario: Simon Sheridan | Cast: Eddie Amoo, Chris Amoo, Dave Smith, Billy Ocean, Kim Wilde, David Essex, Trevor Nelson, Paul Barber, Louis Emerick, Jeff Wayne, Denise Pearson, Jacob Anderson (verteller), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2019

Het verhaal van vier Liverpoolse jongens die de harten stalen van veel voornamelijk vrouwelijke fans. Nee, dit zijn niet de Beatles. Al zijn ze vaak gekscherend 'de zwarte Beatles' genoemd. In 1976 scoorde de soulvolle zangformatie The Real Thing een enorme zomerhit met 'You To Me Are Everything'. Everything - the Real Thing Story vertelt het verhaal van dit kwartet, een pad dat bezaaid ligt met armoede, weelderig borsthaar, racisme en problemen met drugs en alcohol. Maar ook veel swingende muziek natuurlijk.

In het Liverpool van de jaren zestig en zeventig was het nog vrij bon ton om het n-woord in de mond te nemen, en daar opent de documentaire ook mee. Archiefbeelden van onverbloemd racisme, dat zelfs in het huidige politieke klimaat lomp overkomt. Maar al gauw verandert de toon naar wat vrolijkers, want het verhaal van deze popformatie is er ook een van een gedeelde passie voor muziek maken. Eddie Amoo is in de jaren zestig al actief, en wordt met zijn zanggroep The Chants nog door de Beatles uitgenodigd om op te treden in legendarisch podium The Cavern. Ze worden zelfs begeleid door de poplegendes zelf, die op dat moment al razend populair zijn. Het duurt echter nog meer dan tien jaar voordat Eddie met zijn broer Chris en twee vrienden zelf een nummer één scoort.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Everything - The Real Thing Story

acties