Misbruikdrama kruipt langzaam onder je huid.
play

6,5 details

  • 95 Min
  • Drama
  • Nederland
  • België
95 Min Nederland

De succesvolle zangeres Sonne neemt haar nichtje in huis na de onverwachte dood van haar zus. Als de biologische vader de voogdij opeist, wordt Sonne voor het eerst van haar leven gedwongen naar buiten te treden over haar traumatische verleden. Pas als ze haar zwijgen doorbreekt, kan ze haar nichtje redden.

Regie
Jelle Nesna
Cast
Abbey Hoes, Georgina Verbaan, Roosmarijn van der Hoek, Lottie Hellingman, Betty Schuurman, Michael Muller, Nick Vorsselman, Eelco Smits, Juna de Leeuw, Jip van den Dool, Elisabeth Hesemans, Jashayra Oehlers, Jenny Hsia, Romy Gevers, Rivka de Leon, Ghieslaine Guardiola, Eline Havenaar, Jasper Koopmans.
Release
28.09.2020
Release NL
22.10.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Jelle Nesna | Scenario: Karen van Holst Pellekaan | Cast: Abbey Hoes (Sonne), Georgina Verbaan (Sonnes moeder), Pleun Nijhuis (Willemke), Roosmarijn van der Hoek (Lotte), Eelco Smits (Kees), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2020

In 2012 schreef Arthur Japin 'Maar buiten is het feest', een roman gebaseerd op de traumatische jeugdervaringen van zangeres Karin Bloemen. Regisseur Jelle Nesna, zelf slachtoffer van misbruik, vond troost in het boek en besloot het te verfilmen. Het levert een knappe film op die tegelijkertijd fijnbesnaard is en spannend als een goede thriller.

Een meisje van een jaar of twaalf met een gitaar doet mee aan een talentenjacht. Als ze wordt voorgesteld als Willemke, verbetert ze de presentator gedecideerd: het is Sonne. 'Flashforward' naar 2020. Sonne trekt als zangeres volle zalen en woont samen met een sympathieke jongen op een idyllische woonboot. Geen vuiltje aan de lucht, tot ze verneemt dat haar zus verongelukt is. Sonne reist af naar haar familie van wie ze duidelijk vervreemd is en neemt een rigoureus besluit; ze wil de voogdij over haar dertienjarige nichtje Lotte.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Buiten is het Feest

acties