Buiten is het Feest

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Buiten is het Feest is een nieuw drama geregisseerd door Jelle Nesna, de regisseur van Carmen van het noorden.

De film gaat over de zangeres Sonne (Abbey Hoes), die na de plotselinge dood van haar zus haar nichtje in huis neemt. Wanneer de biologische vader de voogdij opeist, wordt Sonne gedwongen er alles aan te doen om haar nichtje bij haar te houden. Hiervoor moet ze de confrontatie aangaan met haar eigen traumatische verleden en geheimen van toen nu openbaar maken.

Met deze film proberen ze net zoals het gelijknamige boek waar deze film op gebaseerd is het probleem van misbruik openbaar bespreekbaar te maken. Dit kan voor vele een liever iets zijn dat ze geheim of meer in privé kringen bespreken. De film probeert te tonen dat zulke dingen meer openbaar gemaakt kunnen worden, om het beter te bestrijden en te verhelpen. Het is dan jammer dat ze het in de film veilig spelen en je als kijker voor bepaalde dingen zelf een beeld laten scheppen.

Zo is het ook jammer dat de personages in de film niet echt duidelijk zijn uitgewerkt. Abbey Hoes komt wel goed over als iemand met haar persoonlijke geheimen. Doordat haar personage deze lange tijd in de film niet goed naar voren te brengt, komt ze wel wat eenzijdig over als iemand die liever haar problemen wegwerkt in haar muziekcarrière. Wanneer ze dan de strijd aan moet gaan voor de voogdij van haar nichtje komt ze gelukkig wat sterker naar voren. Eelco Smits komt in de flashbacks wel goed over als de stiefvader van de twee zussen, die al snel neergezet wordt als een gruwelijk personage waar je als kijker al snel een hekel aan krijgt.