Synchronic

Synchronic (2019)

Dertien-in-een-dozijn thriller waarin de pogingen tot diepgang het spanningselement ernstig verstoren.
play

6,3 details

  • 102 Min
  • Drama
  • Horror
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
102 Min Verenigde Staten

Dennis en Steve zijn paramedici werkzaam in New Orleans. Ze stuiten op een reeks gruwelijke sterfgevallen die verband houden met een designerdrug. Er is nog maar weinig bekend over de drug die erg vreemde effecten bij de gebruikers veroorzaakt. Ook de vriendschap tussen de twee heren en de levens van hun familie worden door de drug aangetast.

Regie
Justin Benson
Aaron Moorhead
Cast
Anthony Mackie, Lawrence Turner, Jamie Dornan, Devyn A. Tyler, Bill Oberst Jr., Katie Aselton, Aaron Groben, Kate Adair, Shane Brady, Divine Prince Ty Emmecca, Martin Bats Bradford, Betsy Holt, Ally Ioannides, Natasha Tina Liu, Sophie Howell, Carl Palmer, Rhonda Dents, Ramiz Monsef, Matthew Underwood, Sam Malone.
Release
07.09.2019
Release DVD
17.03.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Justin Benson en Aaron Moorhead | Scenario: Justin Benson | Cast: Anthony Mackie (Steve), Jamie Dornan (Dennis), Katie Aselton (Tara), Ally Ionnides (Brianna), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2019

Er is niets heerlijker dan een goed foute horrorfilm. Er ontstaat een extra dimensie van onbedoeld vermaak als de schrikeffecten je niet eens de stuipen op het lijf jagen, maar er wel een boel te lachen valt vanwege een ridicuul scenario. Vaak is daar niet eens zo veel voor nodig, want de personages zijn in het genre vaak behoorlijk belabberd uitgewerkt. Bovendien geldt de vuistregel: hoe minder er aandacht aan een personage wordt besteed, hoe sneller zij of hij de pan in wordt gehakt.

Het is niet voor niets dat veel beginnende regisseurs in de States hun loopbaan beginnen met formulematige horrorfilms. Kenmerken zijn vaak een eeuwig brommende soundtrack, een belachelijk uitgewerkte premisse en cameratrucjes die de filmmaker van de opleiding heeft meegepikt. Van karakterontwikkelingen hebben de aspirant filmmakers nog nooit gehoord. Het is dan ook verwonderlijk dat Synchronic, een thriller met horrorelementen, niet eens het debuut is van regieduo Justin Benson en Aaron Moorhead. Het tweetal heeft al een handjevol soortgelijke producties afgeleverd, maar is nooit echt doorgebroken.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Synchronic Nieuwsberichten