Hope

Hope (2019)

What about love when you have three months to live ?

Ontroerende speelfilm van Maria Sødahl, gebaseerd op haar eigen ervaringen met een terminale ziekte.
play

7,9 details

  • 130 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Noorwegen
  • Zweden
130 Min Noorwegen

Na een succesvolle internationale tour met haar dansgezelschap, keert Anja (Andrea Bræin Hovig) terug naar huis om Kerst te vieren. Daar wacht haar gezin op haar: partner en theaterregisseur Tomas (Stellan Skarsgård, Chernobyl, Mama Mia, Melancholia), hun drie biologische kinderen, en de drie kinderen uit Tomas' eerste huwelijk. Maar vlak voor Kerst krijgen Anja en Tomas nieuws dat inslaat als een bom: Anja heeft een hersentumor en niet lang meer te leven. Samen proberen ze een manier te vinden om het nieuws te delen met hun familie.

Alt titel
Håp
Regie
Maria Sødahl
Cast
Stellan Skarsgård, Elli Rhiannon Müller Osbourne, Andrea Bræin Hovig, Johannes Joner, Steinar Klouman Hallert, Alexander Mørk Eidem, Gjertrud L. Jynge, Eirik Hallert, Uma Feed.
Release
07.09.2019
Release NL
29.10.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Maria Sødahl | Scenario: Maria Sødahl | Cast: Andrea Braein Hovig (Anja), Stellan Skarsgård (Tomas), e.a. | Speelduur: 126 minuten | Jaar: 2019

De laatste week van het jaar is een vreemde tijd, waar dagen van te veel eten en familiebezoeken door elkaar lopen totdat met veel vuurwerk het nieuwe jaar mag worden ingeluid. Voor Anja krijgt deze periode echter een hele andere lading. Een dag voor kerstavond krijgt ze het vreselijke nieuws te horen dat de longkanker, waarvan ze dacht genezen te zijn, is uitgezaaid naar haar hersenen. Dit betekent hoogstwaarschijnlijk dat ze niet meer te genezen is. Hoe kom je met deze informatie in je achterhoofd de kerstdagen door? De persoonlijke film van Maria Sødahl, gebaseerd op haar eigen ervaringen, is gevoelig en emotioneel uitgewerkt met fenomenaal spel van acteurs Andrea Braein Hovig en Stellan Skarsgård.

Na het horen van haar onheilstijding, weet Anja niet goed wat ze moet doen. Ze weigert het aan haar drie kinderen en drie stiefkinderen te vertellen. Uiteindelijk zal ze dit echter wel moeten doen, omdat er op 2 januari al een operatie gepland staat. Ondertussen weet vriend Tomas ook niet meteen hoe hij met de situatie om moet gaan. De relatie tussen Tomas en Anja is vrij moeizaam, maar de urgentie van de ziekte van Anja zorgt er wel voor dat Tomas hun relatie een stuk meer gaat waarderen.

videotrailers & clips