The Last Right

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Last Right is een nieuwe komedie drama geregisseerd en geschreven door Aoife Crehan, de regisseur van de korte film Empty.

In de film reist advocaat Daniel Murphy (Michiel Huisman) vanuit New York naar Ierland voor de begrafenis van zijn moeder. Daniel krijgt nu de verantwoordelijkheid over zijn autistische broer Louis (Samuel Bottomley), maar ook de verantwoordelijkheid over het lichaam van Padraig (Jim Norton), de man die tijdens zijn vlucht naast hem zat. Daniel zou het liefst gewoon terug naar New York willen gaan, maar toch voelt het niet goed om al deze verantwoordelijkheden aan de kant te schuiven. Zo besluit hij samen met zijn broer en de beginnende begrafenisondernemer Mary (Niamh Algar) op een autotrip te gaan door Ierland, om Padriag op zijn manier te begraven en zo Louis en Mary tevreden te houden. Onderweg komen ze voor vele verschillende obstakels te staan, waar ze gezamenlijk doorheen moeten zien te komen.

Deze film is voor Aoife Crehan haar eerste echte film die ze heeft geregisseerd en geschreven. Dit valt terug te zien aan wendingen die slimmer of anders geschreven hadden kunnen worden, om de film wat beter over te brengen. De personages maken domme beslissing, waardoor de film niet zo geloofwaardig over komt en het wat onnodig langdradiger aanvoelt. De film komt uiteindelijk over als een simpelere versie van de film Planes, Trains and Automobiles.

De meeste van de cast komen door het beginnende script van Aoife Crehan ook wat simpel over als personages die niet goed nadenken over beslissingen die ze maken in de film. Samuel Bottomley komt wel goed naar voren als iemand met autisme. Andere acteurs zitten alleen in de film voor onnodige extra scenes, die proberen de film grappiger te maken.