Twee broers leren elkaar accepteren tijdens een roadtrip op weg naar de laatste rustplaats van een eenzame man.
play

6,0 details

  • 106 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Ierland
106 Min Ierland

De succesvolle advocaat Daniel Murphy (Michiel Huisman) reist vanuit Boston terug naar Ierland voor de begrafenis van zijn moeder. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden krijgt hij niet alleen de verantwoordelijkheid voor zijn autistische broer Louis, maar ook voor het lichaam van de man die naast hem in het vliegtuig zat. Aangespoord door zijn broer Louis en de pittige jonge begrafenisondernemer Mary begint hij aan een doldwaze autorit dwars door Ierland om de onbekende man te kunnen begraven, op de hielen gezeten door de politie (Colm Meany). The Last Right is een geestige en hartverwarmende roadmovie waarin twee broers, beide met hun eigen gebruiksaanwijzing, nader tot elkaar komen. Met een ecologische verantwoorde kartonnen lijkkist met bloemetjesmotief op het dak.

Regie
Aoife Crehan
Cast
Michiel Huisman, Brian Cox, Colm Meaney, Michael McElhatton, Jim Norton, Samuel Bottomley, Niamh Algar, Luke Hanlon, Donna Anita Nikolaisen, Eleanor O'Brien, Louise Mathews, Cian Boylan, Kevin McCormack, Sarah Caitriona Lynch, Brian Matthews Murphy.
Release
14.11.2019
Release NL
22.10.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Aoife Crehan | Scenario: Aoife Crehan | Cast: Michiel Huisman (Daniel Murphy), Samuel Bottomley (Louis Murphy), Niamh Algar (Mary Sullivan), Eleanor O'Brien (Sheila), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2019

Regisseur Aoife Crehan las in de krant een artikel over een man die overleden mensen die geen familie hadden een waardig afscheid gaf. Dit gegeven was de aanleiding voor haar speelfilmdebuut The Last Right, een degelijke feelgood roadmovie met Michiel Huisman in de hoofdrol.

Terwijl alle andere passagiers van de vlucht van New York naar Dublin onderweg zijn naar hun familie om samen met hen Kerstmis te vieren, heeft Daniel een ander doel. Zijn moeder is overleden. Hij reist naar Ierland om samen met zijn jongere broer Louis de uitvaart te verzorgen en zich tevens over Louis te ontfermen. Wanneer zijn medepassagier de volgende ochtend niet meer wakker wordt, verandert het verdere verloop van zijn verblijf in Ierland. Hij zal hier niet één, maar twee mensen moeten begraven.

videotrailers & clips

Laatste reacties

MovieMazzter

"...wat vreemde en inderdaad op momenten wat ongeloofwaardige film die desondanks toch wel een prettige......"

MovieMazzter

"...wat vreemde en inderdaad op momenten wat ongeloofwaardige film die desondanks toch wel een prettige......"

The Last Right

acties