Words on Bathroom Walls
Alsof de gebruikelijke puberteitskwesties nog niet lastig genoeg zijn, kampt tiener Adam ook nog eens met schizofrenie.
play

6,8 details

  • 110 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
110 Min Verenigde Staten

Adam (Charlie Plummer) lijkt een normale tiener, tot hij te horen krijgt dat hij lijdt aan schizofrenie. Hij doet er alles aan om dit te verbergen voor de buitenwereld. Wanneer hij verliefd wordt op zijn klasgenote Maya (Taylor Russell), wil zij hem laten inzien dat hij meer is dan deze aandoening en dat hij zijn problemen kan overwinnen. Words on Bathroom Walls is gebaseerd op het gelijknamige boek, geschreven door Julia Walton. De soundtrack is in handen van The Chainsmokers.

Regie
Thor Freudenthal
Cast
Lobo Sebastian, Molly Parker, Beth Grant, Andy Garcia, Walton Goggins, AnnaSophia Robb, Devon Bostick, Taylor Russell, Jared Bankens, Charlie Plummer, Drew Scheid, Evan Whitten, Cruz Abelita, Aaron Dominguez, Iain Tucker, Reinaldo Faberlle, Jeris Donovan, Sean Michael Weber, Anthony J. Police, Ellie Dusek, Blaque Fowler.
Release
07.08.2020
Release NL
29.07.2021
Release DVD
08.12.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Thor Freudenthal | Scenario: Nick Naveda | Cast: Charlie Plummer (Adam), Taylor Russell (Maya), Molly Parker (Beth), Walton Goggins (Paul), Andy Garcia (Father Patrick), Beth Grant (Sister Catherine), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2020

In het afgelopen decennium zijn er volop films en series uitgekomen over tieners die te maken krijgen met mentale problemen. Denk bijvoorbeeld aan It's Kind of a Funny Story, The Perks of Being a Wallflower of de veelbesproken Netflix-serie 13 Reasons Why. Hoewel deze een serieus onderwerp proberen aan te kaarten, weten ze zelden de mentale ziekte zelf goed te verbeelden. Words on Bathroom Walls lukt het voor de verandering eens wel een volwassen stem aan een moeilijk onderwerp te geven. Helaas vervalt de rest van het plot in de clichématigheden die steeds weer terugkeren in het Young Adult-genre.

Adam heeft het niet makkelijk met zijn schizofrenie, die ervoor zorgt dat hij hevige hallucinaties heeft. Zijn waanbeelden tonen hem drie personages: een zweverige jonge vrouw, een hitsige tienerjongen en een bodyguard in trainingspak met een honkbalknuppel. Om het in zijn hoofd stiller te krijgen heeft Adam zich volledig op de kookkunsten gestort. Deze methode werkt grotendeels, maar toch verliest hij soms even alle realiteitszin. Tijdens zijn eerste grote psychose gooit hij tijdens de scheikundeles een brandend goedje over de arm van zijn beste vriend. Na deze episode wordt Adam flink gepest vanwege zijn psychose. Zijn moeder besluit hem een nieuw medicijn te geven dat nog in de testfase zit en hem naar een katholieke school te sturen. Hier ontmoet hij Maya, waar hij gelijk een klik mee lijkt te hebben en een beter leven lonkt al snel.

videotrailers & clips