Isabel Lamberti gebruikt een interessante mix van fictie en non-fictie om over een familie in een Spaanse sloppenwijk te vertellen.
play

6,1 details

  • 77 Min
  • Drama
  • Nederland
  • Spanje
77 Min Nederland

In La Cañada Real, een sloppenwijk net buiten Madrid, loopt de spanning op wanneer de bewoners te horen krijgen dat ze hun zelfgebouwde huizen moeten verlaten. Het land waarop ze wonen is verkocht. David, vader van het gezin en een hardwerkende schroothandelaar, wil niet bij de pakken neerzitten en zoekt naar een oplossing binnen het bureaucratische systeem. Maar zijn vrouw, de altijd vrolijke Augustina, weet zich van wanhoop geen raad en ook de jongere leden van de familie, oudste zoon David, schoondochter Maria en de jonge Alejandro (9) worstelen met besef dat binnenkort alles gaat veranderen.

Alt titel
De Laatste Lente
Regie
Isabel Lamberti
Release
20.09.2020
Release NL
29.10.2020
Release DVD
03.03.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Isabel Lamberti | Scenario: Isabel Lamberti en Lenina Ungari | Cast: David Gabarre Mendoza, Agustina Mendoza Gabarre, María Duro Rego, Alejandro Gabarre Mendoza, Ángelo Gabarre Mendoza, Isabel Gabarre Mendoza, David Gabarre Duro, Angelines Gabarre Mendoza, e.a. | Speelduur: 77 minuten | Jaar: 2020

De geïmproviseerde huizen van de familie Mendoza Gabarre dreigen gesloopt te worden. Regisseur Isabel Lamberti volgt de familie al een langere tijd en maakte eerder de documentaire Volando Voy (2015), waarin de broertjes David en Jésus centraal stonden. Voor de familie in de sloppenwijk hangt al tijden de dreiging van de aankomende sloop boven hun hoofd. Isabel Lamberti maakt samen met de familie een film, waarin fictie en documentaire vrijelijk door elkaar heen verweven zijn. Zo leren de Mendoza's om te gaan met het doemscenario dat op een dag toch echt werkelijkheid dreigt te worden.

Het werken met 'echte mensen' pakt bijzonder goed uit. De amateurs zetten een bijzonder geslaagde acteerprestatie neer, waarschijnlijk omdat dit verhaal over hun eigen leven gaat. Vader David, werkzaam als schroothandelaar, gaat op zoek naar een oplossing om zijn gezin te behoeden van uitzetting. Al snel loopt hij op tegen verschillende overheidsinstanties, die niet het beste met de inwoners voor lijken te hebben. Ondertussen dreigt ook nog een zoon in de criminaliteit te geraken, terwijl hij bijzonder goede prestaties levert in de kappersschool. Schoondochter Maria moet leren leven met het stigma dat rond het leven in de sloppenwijk hangt en ook de jongste kinderen kunnen nog niet wennen aan een mogelijke verhuizing. De laatste lente in de sloppenwijk verloopt kortom nogal moeizaam.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

La Última Primavera

acties