Chili

Chili (2020)

Prachtige natuurfilm over de flora en fauna van Patagonië zou soms iets meer zijn tanden mogen laten zien.
play
  • 52 Min
  • Documentaire
  • Chili
52 Min Chili

Deze intrigerende film neemt je mee naar de ongelooflijke natuur van Chili. Een land met een ongekende rijkdom aan dieren en planten. De langwerpige vorm van het land met 6500 kilometer kustlijn is een gebied van uitersten. Van de winderige kustlijn van de Pacifische kust in het westen, de hete Atacama woestijn, het ruige Andesgebergte tot het einde van de wereld in Tierra del Fuego.

Regie
René Araneda
Release
24.09.2020
Release NL
24.09.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: René Araneda | Speelduur: 52 minuten | Jaar: 2017

Chili verschijnt in de Nederlandse bioscopen als onderdeel van het 'on tour'-programma van Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR). Waarom deze documentaire is geselecteerd, laat zich vrij gemakkelijk raden: de beelden van het Chileense natuurschoon zijn namelijk adembenemend mooi. De tocht voert onder meer langs het indrukwekkende Andesgebergte, de snikhete Atacama-woestijn en de onmetelijke Stille Oceaan.

De voice-over meldt dat veel dieren en planten nergens anders ter wereld voorkomen. Dat mag zo zijn, maar dat betekent nog niet dat de doorgewinterde natuurfilmkijker deze flora en fauna nooit eerder voorbij heeft zien komen. Hoe exotisch ook: het is voor velen bekend terrein. Als filmmaker zul je dus iets meer je best moeten doen om met wat nieuws op de proppen te komen.

videotrailers & clips