nu in de bioscoop

Supernova (2020)

Twee topacteurs als een homostel dat de eindigheid onder ogen moet komen.
play

7,2 details

  • 93 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
93 Min Verenigd Koninkrijk

In 'Supernova' zijn Sam en Tusker al 20 jaar samen. Het stel wil van elkaars gezelschap genieten, omdat bij Tusker twee jaar geleden dementie vastgesteld werd. Met hun caravan reizen ze door Engeland en bezoeken vrienden, familieleden en diverse locaties. Gedurende de reis blijken ze andere visies over de toekomst te hebben en worden hun geheimen onthuld. Wat betekent dit voor hun relatie en de naderende dementie van Tusker?

Regie
Harry Macqueen
Cast
Colin Firth, Stanley Tucci, Pippa Haywood, James Dreyfus, Sarah Woodward, Tina Louise Owens, Julie Hannan, John Alan Roberts, Peter MacQueen, Ian Drysdale, Daneka Etchells, Lori Campbell.
Release
23.09.2020
Release NL
22.07.2021
Release DVD
09.12.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Harry Macqueen | Scenario: Harry Macqueen | Cast: Colin Firth (Sam), Stanley Tucci (Tusker), Pippa Haywood (Lilly), Peter MacQueen (Clive), Nina Marlin (Charlotte), Ian Drysdale (Paul), Sarah Woodward (Sue), James Dreyfus (Tim), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2020

Ze kibbelen als een oud getrouwd stel, en in feite zijn ze dat ook. Concertpianist Sam heeft zijn carrière op pauze gezet om te zorgen voor zijn levenspartner, de Amerikaanse schrijver Tusker. We volgen ze nu op misschien wel een laatste tripje, of in elk geval de laatste waarop Tusker zich nog alles zal herinneren wat ze samen hebben meegemaakt op de locaties die ze nu opnieuw bezoeken. Hij heeft namelijk Alzheimer. En nu het steeds slechter gaat, voelen beide heren de bui al hangen: dat de dag rap aanbreekt waarop de schrijver zijn geliefde Sam niet meer herkent.

Eigenlijk is Supernova een heel intiem dramafilmpje. Je deelt als kijker vooral hun camper, waarmee ze samen met hun bejaarde hond door het Britse land trekken. Op weg naar de concertzaal waar Sam voor het eerst in tijden een uitvoering heeft. Tusker heeft er überhaupt hard aan moeten trekken om zijn geliefde weer een keer aan het spelen te krijgen. Ze bezoeken een meertje waar ze ooit de liefde aan elkaar hebben verklaard, staren naar de heldere sterrenhemel, en bezoeken ook nog wat van Sams familie. Maar vooral kibbelen ze, om hun duistere gevoelens en hun pijn voor elkaar te verbergen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Supernova

acties