6,8 details

  • 121 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
121 Min Verenigde Staten

Op een feest in New York in 1968 worden zeven homoseksuele vrienden door een ongenode gast en een dronken spel geconfronteerd met onuitgesproken gevoelens en geheimen.

Regie
Joe Mantello
Cast
Zachary Quinto, Matt Bomer, Jim Parsons, Brian Hutchison, Charlie Carver, Andrew Rannells, Tuc Watkins, Ken Holmes, Robin de Jesus, John DeLuca, Michael Benjamin Washington, Brian Dole, Julia Parker, Tyler Miles, Jack Armstrong.
Release
30.09.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Joe Mantello | Scenario: Mart Crowley en Ned Martel | Cast: Jim Parsons (Michael), Zachary Quinto (Harold), Matt Bomer (Donald), Andrew Rannells (Larry), Charlie Carver (Cowboy), Robin de Jesús (Emory), Brian Hutchison (Alan), Michael Benjamin Washington (Bernard), Tuc Watkins (Hank), e.a. | Speelduur: 121 minuten | Jaar: 2020

Afgekeurd door de buitenwereld en oncomfortabel met zichzelf. Netflix' The Boys in the Band, een nieuwe verfilming van Mart Crowleys baanbrekende toneelstuk uit 1968, toont een inkijkje in het leven van een groep homoseksuele vrienden die bijeenkomen voor een verjaardagspartijtje. Door alle zelfhaat, drank en opgekropte geheimen loopt het echter al snel uit de hand. Destijds was The Boys in the Band een voorbode van cruciaal activisme, de nieuwe verfilming is vooral een zware terugblik.

Even terug in de tijd. The Boys in the Band beleefde zijn première een jaar voor een belangrijk keerpunt in de roze geschiedenis: de Stonewall-rellen. In die tijd was homoseksualiteit in bijna de hele Verenigde Staten illegaal. Homoseksuelen werden door velen geminacht en dreigden bij de minste verdenking hun baan te verliezen. Ze werden zelfs onderworpen aan aversietherapieën, chemische castraties en andere mensonterende kwellingen. The Boys in the Band was het eerste toneelstuk waarin de belevingswereld van homoseksuelen onomwonden werd weergegeven en daarmee ontegenzeggelijk grensverleggend voor zijn tijd.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.