nu in de bioscoop

The Craft: Legacy (2020)

Let the ritual begin.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Craft: Legacy is het vervolg van de film The Craft uit 1996. Dit vervolg is geregisseerd, geschreven en geproduceerd door Zoe Lister-Jones, de regisseur van Band Aid. Verder is ze in de filmwereld meer bekend als actrice.

In de film is Lily (Cailee Spaeny) samen met haar moeder net nieuw in de stad, want Lily haar moeder heeft een nieuwe man ontmoet war ze waarschijnlijk mee wil gaan trouwen. Tijdens haar eerste schooldag op haar nieuwe school overkomt Lily wat beschamend en wordt zo al snel het slachtoffer van de pestkoppen. Als Lily hierna vrienden weet te worden met drie meiden die ook als de buitenbeentjes worden gezien, leert Lily dat ze net zoals de andere drie meiden over magische krachten beschikt. Met deze krachten besluiten ze wraak te nemen op de pestkoppen en proberen ze hun schoollevens wat gemakkelijker te maken, maar als ze de controle over hun magie verliezen, zorgt dit voor gevaren voor hun en onschuldige leerlingen.

Met deze film probeerde de filmstudio en crew eerste een remake te maken, maar later besloten ze een vervolg van de eerste film te maken. Het besluit om een vervolg van de eerste film te maken, valt alleen haast niet terug te zien tot aan het einde van deze film. Veel dingen komen namelijk over als een moderne kopie van situaties die ook in de eerste film voorkwamen. Door de gebeurtenissen van de film in een modern jasje te stoppen, komt deze film wat over als een film van MTV. Door situaties en problemen van de personages van de film in een modern daglicht te zetten, kan dit moderne tieners wel meer aanspreken en kunnen ze wat meer van deze film genieten. Voor de oudere generatie kan het ook leuk zijn deze film samen met jongeren te kijken, maar dan komt de film wat gekopieerd over als je bekend bent met de originele film.

De meeste speciale effecten zien er wel wat simpel uit, maar komen grotendeels wel passend en geloofwaardig over.

Het acteerwerk wordt door de castleden goed en passend gedaan in de film. Elk personage brengt wel een probleem naar voren, die tieners tegenwoordig ook mee kunnen maken. De meeste oudere castleden komen wel wat minder sterk naar voren. David Duchovny komt in zijn andere rollen meestal wel wat leuker naar voren, maar in deze film wordt zijn personage op een wat irritante manier neergezet.