DVD RELEASE

The Craft: Legacy (2020)

Let the ritual begin.

Technisch gezien een vervolg, praktisch gezien een remake, maar onder de streep vooral een verwaarloosbaar niemendalletje.
play

4,7 details

  • 97 Min
  • Drama
  • Fantasy
  • Horror
  • Verenigde Staten
  • Canada
97 Min Verenigde Staten

In de thriller 'The Craft: Legacy' van Blumhouse Productions (The Invisible Man, Split, Get Out, Happy Death Day) experimenteren 4 vriendinnen met duistere magie, maar al snel blijkt dat ze hun eigen krachten niet onder controle hebben...

Regie
Zoe Lister Jones
Cast
Michelle Monaghan, David Duchovny, Fairuza Balk, Cailee Spaeny, Gideon Adlon, Nicholas Galitzine, Charles Vandervaart, Hannah Gordon, Julian Grey, Travis Caverhill, Kris Siddiqi, Lovie Simone, Chris Tomassetti, Devin Cecchetto, Owen Szabo, James Madge.
Release
28.10.2020
Release NL
29.10.2020
Release DVD
03.03.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Zoe Lister-Jones | Scenario: Zoe Lister-Jones | Cast: Cailee Spaeny (Lily), Zoey Luna (Lourdes), Gideon Adlon (Frankie), Lovie Simone (Tabby), Michelle Monaghan (Helen), David Duchovny (Adam), e.a.| Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2020

Aangezien filmstudio Sony al jaren wanhopig munt probeert te slaan uit de oude successen in hun catalogus, was het natuurlijk een kwestie van tijd totdat The Craft opnieuw onder handen zou worden genomen. Deze jarennegentigfilm waarin vier Amerikaanse tienermeiden zich met hekserij bezighouden is niet per se een klassieker, maar was destijds een bescheiden succes en weet nog steeds een hoop jeugdsentimentele gevoelens op te wekken bij twintigers en dertigers die hem destijds als tiener zagen. En Sony zou Sony niet zijn als er niet opzichtig gehengeld zou worden naar de aandacht van die generatie, ook al lijkt de film gewoon gemaakt voor de hedendaagse tieners.

Lange tijd leek het erop dat de nieuwe versie hetzelfde verhaal zou vertellen en dus dezelfde titel zou dragen als het origineel. Maar toen werd daar ineens 'Legacy' aan toegevoegd, wat impliceert dat dit geen remake is, maar een vervolg. Laat je echter niet bedotten: The Craft: Legacy is gewoon een remake. Alleen dan wel een met een achterdeurtje, waardoor het technisch gezien ook als een vervolg kan worden beschouwd. Dit trucje haalde Sony al eens uit in 2017 met de Flatliners-remake, waarin Kiefer Sutherland opdook als het personage dat hij in de originele Flatliners speelde. Althans, dat was het idee. De scène waarin de ware aard van dit personage werd onthuld haalde de eindmontage niet, waardoor elke verhaalconnectie met het origineel verbroken was.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Craft: Legacy

acties