nu in de bioscoop

The Craft: Legacy (2020)

Technisch gezien een vervolg, praktisch gezien een remake, maar onder de streep vooral een verwaarloosbaar niemendalletje.
play

4,6 details

  • Drama
  • Fantasy
  • Horror
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

4 buitenbeentjes op school delen dezelfde hobby, namelijk hekserij. Gezamenlijk experimenteren ze met duistere krachten om zo wraak te nemen op iedereen die hen gepest heeft. Wanneer ze grotere krachten hebben opgeroepen dan ze blijken aan te kunnen lijkt alles verschrikkelijk uit de hand te lopen.

Regie
Zoe Lister Jones
Cast
Michelle Monaghan, David Duchovny, Cailee Spaeny, Gideon Adlon, Nicholas Galitzine, Charles Vandervaart, Hannah Gordon, Julian Grey, Travis Caverhill, Devin Cecchetto, Owen Szabo, Lovie Simone, Chris Tomassetti.
Release
28.10.2020
Release NL
29.10.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Zoe Lister-Jones | Scenario: Zoe Lister-Jones | Cast: Cailee Spaeny (Lily), Zoey Luna (Lourdes), Gideon Adlon (Frankie), Lovie Simone (Tabby), Michelle Monaghan (Helen), David Duchovny (Adam), e.a.| Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2020

Aangezien filmstudio Sony al jaren wanhopig munt probeert te slaan uit de oude successen in hun catalogus, was het natuurlijk een kwestie van tijd totdat The Craft opnieuw onder handen zou worden genomen. Deze jarennegentigfilm waarin vier Amerikaanse tienermeiden zich met hekserij bezighouden is niet per se een klassieker, maar was destijds een bescheiden succes en weet nog steeds een hoop jeugdsentimentele gevoelens op te wekken bij twintigers en dertigers die hem destijds als tiener zagen. En Sony zou Sony niet zijn als er niet opzichtig gehengeld zou worden naar de aandacht van die generatie, ook al lijkt de film gewoon gemaakt voor de hedendaagse tieners.

Lange tijd leek het erop dat de nieuwe versie hetzelfde verhaal zou vertellen en dus dezelfde titel zou dragen als het origineel. Maar toen werd daar ineens 'Legacy' aan toegevoegd, wat impliceert dat dit geen remake is, maar een vervolg. Laat je echter niet bedotten: The Craft: Legacy is gewoon een remake. Alleen dan wel een met een achterdeurtje, waardoor het technisch gezien ook als een vervolg kan worden beschouwd. Dit trucje haalde Sony al eens uit in 2017 met de Flatliners-remake, waarin Kiefer Sutherland opdook als het personage dat hij in de originele Flatliners speelde. Althans, dat was het idee. De scène waarin de ware aard van dit personage werd onthuld haalde de eindmontage niet, waardoor elke verhaalconnectie met het origineel verbroken was.

videotrailers & clips

Bioscoopagenda

"The Craft: Legacy" draait momenteel in de volgende steden. Bioscoopagenda

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Craft: Legacy

acties