DVD RELEASE

Joan of Arc (2019)

Bruno Dumont experimenteert er verder op los in zijn tweede film over de Franse heilige.

5,3 details

  • 137 Min
  • Drama
  • Frankrijk
137 Min Frankrijk

1429: de Honderdjarige Oorlog is nog in volle gang. Jeanne, die een krijgshaftige en spirituele missie onderneemt, bevrijdt Orléans en vervolgt haar reis richting Parijs waar ze mee strijd voert. Het is hier dat ze voor de eerste keer een nederlaag moet verwerken. Ze wordt gevangengenomen en moet zich in Rouen verantwoorden voor de Inquisitie.

Regie
Bruno Dumont
Cast
Lise Leplat Prudhomme.
Release DVD
24.02.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Bruno Dumont | Scenario: Bruno Dumont | Cast: Lise Leplat Prudhomme (Jeanne d'Arc), Jean-Francois Causeret (Monseigneur Pierre Cauchon), Daniel Dienne (Maître Thomas de Courcelles), Fabian Fenet (Maître Nicolas l'Ouseileur), Fabrice Luchini (Koning), e.a. | Speelduur: 138 minuten | Jaar: 2019

Nadat Bruno Dumont op geheel eigen wijze gestalte gaf aan de jeugd van Jeanne d'Arc in Jeanette (2017), keert de Franse filmmaker opnieuw terug naar het verhaal van de heilige. Verwacht dit keer geen musicalnummers of headbangende tweelingen, maar eindeloze discussies en dansende paarden. Opnieuw is dit een moeilijke film om te verdragen en uit te zitten. Desondanks zijn sommige momenten zo bijzonder dat ze de psyche niet snel zullen verlaten.

Jeanne d'Arc begint in dezelfde duinen die ook als decor dienden van Jeannette. Jeanne probeert als legeraanvoerder Parijs te veroveren, maar dit lukt in eerste instantie niet. Vervolgens beveelt de koning van Frankrijk haar om de oorlog te staken. Jeanne krijgt geen aanwijzingen van God meer binnen en begint te twijfelen aan de strijd die ze voert. Zijn de musicalnummers dan helemaal verdwenen? Toch niet! De innerlijke dialogen van Jeanne worden namelijk bezongen op dromerige synthpop door een iets te hoog en vals zingende man. Al snel wordt Jeanne vastgezet en beschuldigd van ketterij. Wat volgt zijn ellenlange scènes in een prachtige kathedraal, waarbij de kerk er alles aan doet om Jeanne te vervolgen.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Joan of Arc

acties