nu in de bioscoop

Horizon Line (2020)

Wanneer de piloot van Sara's krakkemikkige vliegtuigje boven de oceaan sterft, blijkt er nog veel meer mis te kunnen gaan.
play

5,6 details

  • 87 Min
  • Thriller
  • Zweden
87 Min Zweden

Sara (Allison Williams) en haar ex Jackson (Alexander Dreymon) zien elkaar na enige tijd terug wanneer ze uitgenodigd worden voor het huwelijk van hun beste vrienden op een tropisch eiland. Wanneer ze als enige passagiers aan boord gaan van een klein vliegtuig, krijgt de piloot plotseling een hartaanval en komen ze terecht in één van de grootste stormen ooit.

Regie
Mikael Marcimain
Cast
Keith David, Allison Williams, Jumayn Hunter, Alexander Doetsch, Lamin Tamba, Pearl Mackie, Anouchka Massoudy, Danny Bhowaneedin, Marc Redmond, Kate Shepard, Francois Groenewald, Orlaith Doherty.
Release
29.10.2020
Release NL
29.10.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Mikael Marcimain | Scenario: Josh Campbell, Matthew Stuecken | Cast: Allison Williams (Sara), Alexander Dreymon (Jackson), e.a. | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2020

De mooie, jonge en zorgeloze Sara heeft een tussenjaar doorgebracht op de Afrikaanse eilandnatie Mauritius. Na een volwassen leven te zijn begonnen in Londen, keert ze er terug voor de bruiloft van een vriendin. Wanneer ze door een reeks toevalligheden met haar ex-vriend Jackson in een propellervliegtuigje zit op weg naar een naburig eilandje waar de huwelijksceremonie plaatsvindt, komt de piloot plotseling te overlijden. Boven een eindeloze oceaan. Het feestelijke tripje is ineens omgeslagen in een krankzinnige vlucht met stormen, rancune en eindeloze pech, terwijl ze niet veel meer heeft dan een paar vergeten vlieglessen en een kratje lokale rum. Dit kan alleen maar slecht aflopen.

Mocht het inderdaad slecht aflopen - geen spoilers hier natuurlijk - dan lijkt dat in elk geval te rijmen met het slechte begin. In een handvol scènes van elk ongeveer een minuut, worden even haastig een situatie en een paar personages opgetuigd. Het gaat met de subtiliteit en creativiteit van een actiefilm uit de jaren tachtig. Deze aaneenschakeling van voorspelbare oneliners, afgezaagde shots en achterhaalde stereotypes zorgt ervoor dat je opgelucht bent wanneer de wat ongezond ogende piloot het aandoenlijk armetierige vliegtuigje van de grond krijgt, met Sara en Jackson als enige passagiers. Helaas blijkt het antieke stuk blik het enige wat op dat moment een stijgende lijn inzet.

videotrailers & clips

Bioscoopagenda

"Horizon Line" draait momenteel in de volgende steden. Bioscoopagenda

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Horizon Line

acties