Battlefield Earth

Battlefield Earth (2000)

Take Back The Planet

Reviews (1)

Olrik

Avatar

Wat een lachwekkende film is dit!
Een van de meest afgekraakte Sci-Fi films is toch wel Battlefield Earth, die zich naar mijn mening totaal niet serieus neemt en geen klap geeft om de kijkers.
Battlefield Earth is een film die op geen enkel moment spannend wordt en als het er maar ook eventjes op lijkt dat er iets staat te gebeuren zorgen onze nutteloze karakters er wel voor dat dit niet het geval blijkt te zijn.
Het hoofdpersonage van deze film is een karakter waar je jezelf geen enkel moment mee verbonden voelt en waarin je jezelf ook totaal niet in kan leven, omdat ons hoofdpersonage niet de keuzes maakt die ieder ander zou maken en de gehele film door op andere mensen afhankelijk is en niks zelf kan oplossen.
Hoewel het hoofdpersonage erg slecht is weten uit te werken is er nog een veel slechter karakter, en dat is namelijk het karakter van John Travolta...
We zien in deze film niet de acteur die een werd met zijn weergaloze rollen in Blow Out en Pulp Fiction, maar een of andere vage slechterik die rechtstreeks uit een afgedankte cartoon lijkt te komen.
De personages zijn kortom erg slecht, maar waar ik me nog meer aan liep te ergeren tijdens het kijken van deze film was het feit dat niks klopte door de gehele film heen!
We zien in het begin van deze film dat ons hoofdpersonage kennis maakt met een soort holbewoner die geen Engels lijkt te kunnen praten, maar later in de film spreekt hij perfect Engels en lijkt hij totaal niet meer op de holbewoner die hij in het begin van de film was.
Dit is pas het begin van de talloze miskleunen die de regisseur van deze film maakte tijdens de opnames en ik hoop dat er nooit een vervolg op dit misbaksel komt, want ik betwijfel of ik me daar levend doorheen zal kunnen slepen.

2.0 / 10