Till Death (2021)

Together forever.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Till Death is en nieuwe thriller geregisseerd door S.K. Dale. Dit is pas zijn eerste echte film die hij heeft geregisseerd en heeft voor deze film alleen een paar korte films geregisseerd.
In de film probeert Mark (Eoin Macken) zijn echtgenote Emma (Megan Fox) te verrassen om hun huwelijksjubileum te vieren. Hiervoor neemt hij haar mee naar en afgelegen vakantiehuis. Als Emma hier de volgende ochtend wakker wordt, treft ze Mark dood aan en zit ze aan hem vast geboeid. Als er dan twee criminelen inbreken, om Mark te beroven, zien ze Emma als nieuw doelwit. Emma moet vastgeketend aan Mark zijn lichaam de twee criminelen nu proberen te slim af te zijn.
Het idee van deze film waar het hoofdpersonage vast zit aan een dood lichaam doet al snel denken aan het verhaal Gerald’s Game van schrijver Stephen King. Dit verhaal is in 2017 door Mike Flanagan verfilmd en op Netflix verschenen.
Till Death mist het schrijf en regie talenten, want de film is door een beginnende regisseur en schrijver gemaakt. Dit valt wel terug te zien aan de film, want door het slecht uitgewerkte script maken de personages vele domme of onlogische beslissingen in de film. Als ze bij het maken van deze film beter op de details hadden gelet en wat meer moeite voor het verhaal hadden gedaan, zou de film beter kunnen zijn geweest. Dankzij deze onlogische beslissingen, komt het verhaal verder niet geloofwaardig over. Als beginnende regisseur brengt S.K. Dale de film wel goed in beeld, maar doet er verder niets bijzonders mee.
De film is in een filmstudio gefilmd, waardoor ze met papier nep sneeuw hebben gemaakt, om de koude plaats waar de film zich in afspeelt geloofwaardig over te brengen, maar hier hebben ze ook niet echt op de details gelet. Het ijs in sommige scenes wordt opengebroken, maar is in de volgende scène alweer dicht gevroren. Het bloed dat in de film wordt getoond, komt ook niet realistisch over. S.K. Dale moet voor zijn volgende regiewerken wat meer en beter op de details letten, om zijn films geloofwaardiger over te brengen.
Dankzij het mindere script komt de filmcast verder ook niet bijzonder over. Megan Fox weet de film ook moeilijk te dragen als de hoofdrolspeelster. Op een korte tijd na waar ze even een bebloed gezicht heeft, komt ze de rest van de film steeds mooi en goed verzorgd over. Dit helpt ook niet met het realistisch overbrengen van het verhaal. Verder komt het zo ook niet echt over alsof ze echt in gevaar is. Zo mist deze thriller enige vorm van spanning. De twee criminelen komen ook meer over alsof ze uit een cartoon komen dankzij de manier waarop ze te werk gaan en hun plannen verder uitwerken.