Rookie (2021)

Motorracedrama van Belgische makelij schiet uit de startblokken, maar gaat sputterend over de eindstreep.
play

6,1 details

  • 90 Min
  • Drama
  • België
90 Min België

Nicky is een zelfverzekerde motorrijder die zich iedere race volledig geeft. Niet omdat hij rijk wordt van de winst, maar voor de kick die het geeft. Maar dan gooit een ernstig ongeval roet in het eten. Hij zal nooit meer kunnen racen. Het lukt Nicky niet zijn nieuwe leven te aanvaarden. Bij zijn schoonzus Vero hoopt hij rust te vinden. Als hij ziet dat zijn neefje Charlie talent heeft, probeert hij zijn droom op hem te projecteren.

Regie
Lieven Van Baelen
Cast
Veerle Baetens, Tibo Vandenborre, Matteo Simoni, Stefaan Degand, Stilian Keli, Guy Combes, Sieber Marly, Ilse De Rauw, Laurence Briand.
Release
06.09.2021
Release NL
07.10.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Lieven van Baelen | Scenario: Lieven van Baelen, Charlie Brafman en Magnus McCullagh | Cast: Matteo Simoni (Nicky), Veerle Baetens (Vero), Valentijn Braeckman (Charlie), Guy Combes (Fearless Frank), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2021

De motorracescènes in Rookie zijn spectaculair gefilmd. Soms hangen de camera's eventjes op wielhoogte, zodat je een goede impressie krijgt van de hoge snelheid waarmee hoofdpersoon Nicky en diens rivalen over het asfalt scheren. Als kijker weet je dan al: dit kan nooit lang goed gaan.

En ja hoor: na de zoveelste scherpe bocht op het circuit maakt Nicky inderdaad een schuiver, waarna hij met ernstige verwondingen en een gebroken trots op de intensive care belandt. In het ziekenhuis krijgt hij te horen dat racen er waarschijnlijk nooit meer in zal zitten, maar daar heeft de stoere Nicky natuurlijk helemaal geen boodschap aan. Hij steekt zijn middelvinger op naar de dokter en zoekt het voor de rest allemaal wel zelf uit. En daarmee basta.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Rookie

acties