nu in de bioscoop

Police (2020)

Een politieverhaal met meer vorm dan inhoud, en vooral veel verspild talent.
play

6,6 details

  • 98 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Frankrijk
  • België
  • China
98 Min Frankrijk

De Parijse agenten Aristide en Virginie delen niet alleen een heimelijke liefdesaffaire, maar deze lange nacht ook een politieauto met hun collega Erik. Met de ongewone opdracht om asielzoeker Asomidin Tohirov weg te brengen zodat hij kan worden uitgezet naar Tadsjikistan, zijn ze onderweg naar vliegveld Charles de Gaulle. Hun persoonlijke beslommeringen thuis en de terugkerende menselijke misère waar ze dagelijks mee te maken hebben in hun politiewerk maken de sfeer in de auto soms behoorlijk gespannen. Zittend op de achterbank naast de angstige Tohirov – die enkel het Tadzjieks machtig is – komt Virginie tot het besef dat ze zijn leven in gevaar brengen door hem terug te sturen. Ze neemt Aristide en Erik mee in haar dilemma en het dringt tot hen door dat Tohirov’s lot in hun handen ligt.

Alt titel
Night Shift
Regie
Anne Fontaine
Cast
Omar Sy, Virginie Efira, Peyman Moaadi, Grégory Gadebois, Cécile Rebboah, Cédric Vieira, Aurore Broutin, Tadrina Hocking, Thierry Levaret, Anne-Pascale Clairembourg, Gwenaël Clause, Elisa Lasowski, Emmanuel Barrouyer, Anne-Gaëlle Jourdain.
Release
23.02.2020
Release NL
26.11.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Anne Fontaine | Scenario: Claire Barré en Anne Fontaine | Cast: Virginie Efira (Virginie), Omar Sy (Aristide), Grégory Gadebois (Erik), Payman Maadi (Asomidin Tohirov), Elisa Lasowski (Sonia), Emmanuel Barrouyer (gewelddadige man), Anne-Pascale Clairembourg (Martine), Anne-Gaëlle Jourdain (nalatige moeder), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2020

Wie kan naar de geinponem van Omar Sy kijken zonder aan de megahit Intouchables terug te denken? Hij wordt gekoppeld aan de rijzende Franse ster Virginie Efira, die ook te zien zal zijn in het langverwachte Benedetta van Paul Verhoeven. Police laat ons proeven wat een Franse smeris zoal op zijn bordje krijgt. Maar vooral is het belangrijk dat we eerst even goed meekrijgen dat zij ook maar mensen zijn, imperfect zoals jij en ik. En wat ze doen is mensenwerk.

Drie agenten krijgen een nachtdienst door de neus geboord. Allereerst Virginie, die weinig zin heeft om thuis te zijn met haar man. Zeker nu ze zwanger is van een ander. Haar iets te amicale collega Aristide worstelt met paniekaanvallen. Het meest gewillig van de drie is echter Erik, een agent van de oude stempel, die tijdens de lunch een glas sterke drank bestelt om er alleen maar even aan te ruiken. Daarna mag 't weggespoeld worden. Pas wanneer ze onderweg zijn, hoort Virginie wat ze precies gaan doen: een uitgeprocedeerde asielzoeker op het vliegtuig terug naar Tadzjikistan zetten.

videotrailers & clips

Bioscoopagenda

"Police" draait momenteel in de volgende steden. Bioscoopagenda

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Police

acties