All My Life

All My Life (2020)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

All My Life is een nieuw romantisch drama geregisseerd door Marc Meyers, de regisseur van My Friends Dahmer en Human Capital.

In de film is het stelletje Jenn (Jessica Roth) en Sol (Harry Shum Jr.) net verloofd. Als bij Sol dan leverkanker wordt geconstateerd, lijkt het geluk van het stel dramatisch te veranderen. Met hulp van familie en vrienden beginnen ze een crowdfundingactie om het echtpaar binnen twee weken toch nog met elkaar te kunnen laten trouwen.

Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maar ondanks de realiteit komt het soms toch wat over als een fictief verhaal. Ondanks de kanker van Sol probeert het echtpaar alles mooi neer te zetten en wordt de kanker meer gebruikt als excuus voor dingen die niet meer mogelijk zijn voor de twee, of juist dingen te doen van een bucketlist. Zo verliest de film langzamerhand zijn drama aspect en lijkt zich vooral te focussen op het romantische aspect. Zo komt de film over als een standaard romantische film. Voor een beter romantisch drama kun je het beter houden bij films zoals The Fault in Our Stars.

Het acteerwerk wordt door de twee hoofdrolspelers wel goed gedaan. Ze komen goed over als geliefden, die elkaar tijdens alle ups en downs blijven steunen. Jessica Roth komt wel iets beter naar voren, omdat haar personage meer achtergrond krijgt en ze laat meer zien hoe zwaar ze het heeft met een doodzieke man. Harry Shum Jr. komt door gebrek aan achtergrond informatie wat minder sterk naar voren en zijn zieke personage lijkt soms alleen meer als excuus of reden gebruikt te worden, om het verhaal sneller of langzamer over te brengen.