DNA (2020)

In dit semi-autobiografische drama onderzoekt Maïwenn hoe afkomst en identiteit zich tot elkaar verhouden.
play

6,1 details

  • 90 Min
  • Drama
  • Historisch
  • Frankrijk
  • Algerije
90 Min Frankrijk

Neige, gescheiden moeder van drie kinderen, bezoekt regelmatig Emir, haar Algerijnse grootvader die nu in een bejaardentehuis woont. Emir heeft haar als kind opgevoed en beschermd tegen haar moeilijke thuissituatie. De dood van haar grootvader leidt tot grote familieruzies en een diepe identiteitscrisis bij Neige. Gelukkig kan ze rekenen op de steun en humor van haar ex François en is ze meer dan ooit vastberaden om haar DNA beter te leren kennen. DNA is een film van en met Maïwenn. In 2011 sleepte ze in Cannes de Prix du jury in de wacht voor haar film Polisse.

Alt titel
ADN
Regie
Maïwenn
Cast
Louis Garrel, Fanny Ardant, Maïwenn, Marine Vacth, Caroline Chaniolleau, Henri-Noël Tabary, Dylan Robert, Anne Berest, Alain Françon, Omar Marwan.
Release
11.09.2020
Release NL
24.06.2021
Release DVD
20.10.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Maïwenn | Scenario: Mathieu Demy en Maïwenn | Cast: Maïwenn (Neige), Louis Garrel (François), Fanny Ardant (Caroline), Omar Marwan (Emir Fellah), Marine Vacth (Lilah), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2020

Emir was meer dan een lieve opa. Hij was een bindmiddel. Iemand die de Franse én de Algerijnse tak van de familie dicht bij elkaar wist te houden. Nu hij dood is, valt die zekerheid weg en dreigen links en rechts conflicten te ontstaan tussen de familieleden. Discussies gaan over onbeduidende dingen. Of de kleur van Emirs djellaba wel past bij de binnenvoering van zijn doodskist, bijvoorbeeld. Dat soort gekibbel zet DNA al in de kleinste scènes onder hoogspanning, maar er is meer aan de hand.

Het duurt even voordat duidelijk wordt om wie DNA nou precies draait. De film flippert in het begin heen en weer tussen een aantal verschillende personages, om vervolgens uit te komen bij zijn ware protagonist: kleindochter Neige. Zij raakt door de dood van haar grootvader geïnspireerd om eens diep in de annalen van haar familiegeschiedenis te duiken. Wie is ze eigenlijk? En hoe beïnvloedt haar afkomst haar identiteit? Kortom: vragen die een antwoord behoeven.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

DNA

acties