Een reclame voor de Efteling opgerekt tot iets meer dan een uur, of is het toch meer dan alleen dat?
play

5,4 details

  • 72 Min
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Nederland
72 Min Nederland

Als de familie Vos aankomt in de Efteling voor een jaarlijks weekendje samen, ontdekt de elfjarige Teun (Levi Otto) dat zijn pas overleden opa, die hij heel erg mist, daar nog een laatste speurtocht voor hem achter heeft gelaten. Hoewel de meeste volwassenen denken dat dat onzin is, gaat Teun samen met zijn bijzondere tante Ada (Raymonde de Kuyper) op een spannende expeditie door het attractiepark om erachter te komen wat zijn opa precies voor hem heeft verstopt. Teun komt erachter dat het gaat om opa's zeer kostbare sprookjesboek. Maar Teun en Ada blijken niet de enigen die op het boek uit zijn; een mysterieus figuur zit hen dwars waar hij maar kan. Gaat het ze lukken om het boek op tijd terug te vinden en zo ook de familie Vos bij elkaar te houden?

Regie
Bob Wilbers
Cast
Anna Drijver, Peter Faber, Frederik Brom, Raymonde de Kuyper, Fockeline Ouwerkerk, Edo Brunner, Ruurt de Maesschalck, Randy Fokke, Ralph Moerman.
Release
16.12.2020
Release NL
10.02.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Bob Wilbers | Scenario: Job Römer en Nienke Römer | Cast: Levi Otto (Teun), Raymonde de Kuyper (Ada), Anna Drijver (Marieke), Fockeline Ouwerkerk (Katinka), Randy Fokke (Elise), Frederik Brom (Rikkert), Ruurt de Maesschalck (Louis), Ralph Moerman (Dylan), Peter Faber (Berend), e.a. | Speelduur: 72 minuten | Jaar: 2020

Opa Berend werkte jarenlang in de Efteling, en opa Berend maakte ook elk jaar een speurtocht voor zijn kinderen en kleinkinderen. Maar dit is het eerste familietripje zonder opa Berend. En misschien sowieso de allerlaatste keer dat de familie Vos samen een weekendje weg is! Kleinzoon Teun vreest het ergste. Maar dan vindt hij in het vakantiehuisje bij de Efteling ineens een onbekende sleutel hangen. Zou wijlen opa Berend nog een laatste speurtocht in petto hebben, waarmee hij misschien zelfs de hele familie bij elkaar houdt?

De voor de hand liggende vraag: is De Expeditie van Familie Vos een veredelde reclameboodschap voor de Efteling? Natuurlijk is het dat, maar dat zegt niet alles. The Lego Movie schepte lage verwachtingen, maar wist ook een groot publiek in te pakken met veel humor. Tot een dergelijke klasse kun je De Expeditie van Familie Vos helaas niet rekenen. De vertelling is een stuk minder geïnspireerd, en de Efteling zelf als setting is bijna een bijzaak te noemen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

De Expeditie van Familie Vos

acties